VIDEO. Onbekende schutter leegt vuurwapen op vitrine fietsenwinkel

Fietsenwinkel Best Bikes in Steenhuize-Wijnhuize is zaterdagavond onder vuur genomen. Letterlijk. Een onbekende liep richting de vitrine, trok een vuurwapen, loste twaalf schoten en sloeg op de vlucht.

wjn

De feiten speelden zich zaterdagavond af om 22.06 uur. De bewakingscamera’s van de zaak registreerden de actie. Een man — met een rode hoodie met kap over het hoofd — komt de parking van de fietsenwinkel aan de Brusselbaan op gelopen en begint te schieten. De ‘aanval’ duurt in totaal amper tien seconden. Telkens het uiteinde van het wapen oplicht, vliegt een kogel richting vitrine. “Hij had het duidelijk op de ramen gemunt. Volgens mij hoopte die gast dat het glas zou breken en dat hij op die manier onze zaak binnen zou geraken. Toen dat niet het geval bleek, koos hij meteen het hazenpad”, zegt de eigenaar van Best Bikes, Jeroen Vanderspinnen. “Wij hebben anderhalf jaar geleden voor veiligheidsglas gekozen en dat heeft ons nu gered. Het is beangstigend, maar dankzij onze goede beveiliging zijn we geen fietsen of materiaal kwijt. Laten we vooral hopen dat het bij deze ene keer blijft.”

Getuigen gezocht

Vanderspinnen werd zondagochtend pas op de hoogte gebracht. “Een vriend van me had de schade aan de ramen opgemerkt. Ik ben ter plaatse gekomen en heb meteen de politie gebeld. Die is een onderzoek gestart en heeft een speciaal team laten komen voor sporenonderzoek. Die mensen hebben ook de kogels meegenomen.”

De man postte gisteren een korte video van de feiten op Facebook. “Dat deed ik in de hoop dat iemand iets gezien heeft. Er zijn effectief wagens gepasseerd, die chauffeurs kunnen iets gezien hebben. Verwittig gerust de politie.”

De dader zou te voet in de richting van Geraardsbergen gevlucht zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen