© Blind Getrouwd

© Blind Getrouwd

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Hoe gaat het met de Limburgse bruiden van ‘Blind Getrouwd’?

Vanavond is ‘Blind Getrouwd’ aan de vijfde aflevering toe. We zien ze nog op huwelijksreis op de Canarische Eilanden en bij hun terugkeer gaan ze samenwonen. Veerle Van den Eynde uit Lommel en haar Antwerpse echtgenoot Nick kunnen terugblikken op een leuke reis. Tussen Tine uit Bree en Ben ging het eerst duidelijk minder goed, al lijkt er in de aflevering van vanavond beterschap op komst. Tine heeft de afgelopen week ervaren hoe hard de reacties op sociale media kunnen zijn.

Raymond DE CONDÉ/TDL

Tine deed een aantal uitspraken die Ben en vooral een aantal kijkers in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Ze had Ben al van meet af aan bekend dat hij haar type niet is. Op Lanzarote omschreef ze het type waar ze op café op toe zou stappen: “Donker van haar, een beetje smaller en anders gekleed, niet zo casual”. Dat was drie keer anders dan de snelle bruidegom die daar beteuterd voor haar zat. Helemaal ging het vervolgens mis toen ze zich liet ontvallen: “Mijn ex is ook geen knappe.”

Eerlijk

Op sociale media werd er gereageerd zoals we dat gewoon zijn: zonder pardon, grofgebekt, met scheldwoorden die we hier liever niet herhalen. Tine is er behoorlijk van geschrokken. “Ik ben ervan aangedaan dat ik op sociale media nu op mijn uitspraken word afgerekend”, zegt ze. “Dit is ontzettend zwaar voor me. Mensen zijn snoeihard online, en die mensen kennen me ook niet. Ik trek me op aan mijn omgeving en probeer m’n hoofd recht te houden. Ik weet dat ik mijn woorden beter had moeten kiezen, dat besefte ik ook meteen. Ik ben echter zodanig open en eerlijk, met het risico dat er soms iets verkeerd uit m’n mond komt. Ik besef dat ik Ben daarmee heb gekwetst en dat hebben we ondertussen al lang uitgepraat.”

Gepest

In de aflevering van vanavond wordt ook duidelijk dat de ongelukkige opmerking van Tine haar directheid illustreert, maar niet haar karakter. Tine krijgt het moeilijk wanneer Ben vertelt dat hij op school zwaar gepest werd en daar ook nog zwaar voor gestraft werd “omdat hij zich verdedigde, het was de hele klas tegen één iemand, dan is die ene iemand in fout”. De biecht van Ben raakt Tine heel hard: “Dan doet het mij heel veel zeer dat ik u zo hard gekwetst heb.”

Ben nam het vorige week dan ook voor Tine op, nadat ze aangevallen werd op sociale media. “Niemand verdient het om zo beschimpt te worden. Je moet die uitspraken in hun juiste context plaatsen. We waren nog maar aan de derde dag toe. Geen van ons beiden wist hoe je met de moeilijke situatie om moest gaan.”

Veerle Van den Eynde, die op Gran Canaria was met Nick, herkent dat wel. “Als koppel ken je elkaar nog niet goed en als de klik op zich laat wachten is het heel moeilijk om daarmee om te gaan. Het is toch ook belangrijk dat je eerlijk bent want anders loopt het zeker mis.”

Gefrustreerd

Veerle en Nick hadden op Gran Canaria lange gesprekken. “Er was geen enkel stil moment. We hadden veel te vertellen aan elkaar en dat was voor mij belangrijk. Ik ben heel open en verwacht dat ook van mijn partner. Ik was daar heel blij mee.” Toch was er op tv, toen Nick vragen ging stellen over hun langetermijnplanning, ook een moment waarop Veerle zich ongemakkelijk voelde. “Dat had te maken met de locatie waar we zaten,” legt ze uit. “Het was mijn verjaardag en Nick wilde me trakteren op een speciale locatie. Maar dan zijn we misgelopen. Nick was gefrustreerd, hij had ons liever op een leukere plaats zien zitten. Daardoor ging hij anders babbelen en hij stelde de ene vraag na de andere. Ik had het gevoel: hier klopt iets niet. Hij had het anders in zijn hoofd.”

‘Blind Getrouwd’, VTM, 20.35 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer