Jonge vader sterft na crash tegen oplegger

© bfm, RR

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een zware crash heeft het afgelopen weekend het leven gekost aan Frederik Verrezen (38), een osteopaat uit Niel. De dertiger knalde in Hoboken tegen een geparkeerde oplegger. Hij laat een vrouw en drie kindjes na.

JONATHAN BerNAERTS

Frederik Verrezen (38) werkte als osteopaat in groepspraktijk Urban Clinic op het Antwerpse Eilandje. Vrijdagavond werd er na het werk met collega’s nagekaart. Pas in de vroege uurtjes keerde Verrezen huiswaarts naar Niel, waar hij met zijn vrouw en drie kindjes woont.

Om iets na 5 uur ging het vreselijk mis op de Schroeilaan in Hoboken, de baan die parallel loopt met de Hobokense Polder. Verrezen week met zijn auto van de rijbaan en knalde frontaal tegen een geparkeerde oplegger. De klap was ongemeen hard. Het dak van de auto werd volledig afgerukt, de jonge vader was op slag dood.

Het blijft voorlopig onduidelijk hoe het drama is kunnen gebeuren. “Er loopt een onderzoek naar de juiste omstandigheden van het overlijden”, bevestigt parketwoordvoerder Ken Witpas. “Na het ongeval werd een verkeersdeskundige ter plaatse gestuurd. Hopelijk brengen zijn bevindingen meer duidelijkheid. De auto van het slachtoffer werd alleszins in beslag genomen met het oog op verder onderzoek. Het afgelopen weekend heeft de politie ook een getuige verhoord.”

Het plotse verlies van Verrezen veroorzaakt een schokgolf bij familie en vrienden. “Het is op dit moment allemaal niet te vatten”, klonk het daags na het ongeval.

Frederiks broer heeft niets dan goede herinneringen aan het slachtoffer. “Hij was in de eerste plaats een goede vader voor zijn kinderen, altijd stond hij voor hen klaar”, zegt David. “Maar ook op zijn werk was hij graag gezien: hij was een keiharde werker, zijn patiënten konden steevast rekenen op zijn empathie. Frederik was ook een echte sportman: hij had bijvoorbeeld een zwarte band in karate behaald.”

Toegewijd

In Frederiks groepspraktijk Urban Clinic op het Eilandje heerst eveneens grote verslagenheid. “Hij een toegewijde osteopaat”, zeggen zijn collega’s. “Iemand met ‘gouden handen’ en het hart op de juiste plaats. We zullen hem missen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen