Tijdens de betoging van zondag brak een veldslag uit in de straten van Brussel.
Volledig scherm
Tijdens de betoging van zondag brak een veldslag uit in de straten van Brussel. © Marc Baert

Korpschef schrijft open brief na rellen in Brussel: “Hoelang kunnen wij dit nog tolereren?”

Yves Asselman, de korpschef van de politiezone regio Rhode & Schelde, heeft een open brief geschreven aan de ministers van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en Justitie Vincent Van Quickenborne na de rellen die zondag uitbraken tijdens de coronabetoging in Brussel. “De wijze waarop politiemensen aangepakt werden, roept bij mij een beeld op van oorlogsvoering”, schrijft Asselman.

160 reacties

  • Krista Thijs

    2 jaar geleden
    Het geweld en het aantal betogingen stijgt recht evenredig met de stijging van mijn elektriciteitsfactuur, de prijs van benzine en diesel, mijn waterfactuur, mijn milieubelastingfactuur en het aantal oude blauwe PMD zakken die ik alleen nog maar in Wallonië kan buiten zetten !! ,het aantal keren dat mijn familie geflitst wordt op weg naar het werk en de zachte aanpak van de echte gangsters met ellenlange strafblaadjes die vrij rondlopen en kindjes vermoorden.
  • peter jacobus

    2 jaar geleden
    Als je zulke betogingen organiseert moet je beseffen dat deze vernielingen kunnen en gaan gebeuren! Ze moeten dan ook verantwoordelijk gesteld worden voor kosten van politie en vernielingen. Het kan niet zijn dat de bevolking moet opdraaien voor deze absolute minderheid.
  • Louis van der Dol

    2 jaar geleden
    Helemaal mee eens. Dit gaat te ver... Dit soort tuig zou kijhard moeten worden aangepakt... we zijn als maatschappij veels te soft ... geworden.
  • Norbert Bauwens

    2 jaar geleden
    Moesten ze 99% van die gekende relschoppers niet telkens "na ondervraging" vrijlaten dan zouden ze die niet elke week terug moeten oppakken. Wanneer gaan wij eens eindelijk een gerecht hebben en niet een gescheef?
  • patrick neyt

    2 jaar geleden
    ik zou zeggen zet het leger in, ach ja we hebben geen leger meer! alleen nog beroeps..Tja.