Een langlopend conflict tussen Egbert Lachaert, de voorzitter van de Open Vld, en Gert Van Mol, de man achter de satirische website ‘t Scheldt, werd woensdagmiddag uitgevochten in de Gentse correctionele rechtbank.
Volledig scherm
Een langlopend conflict tussen Egbert Lachaert, de voorzitter van de Open Vld, en Gert Van Mol, de man achter de satirische website ‘t Scheldt, werd woensdagmiddag uitgevochten in de Gentse correctionele rechtbank. © Wannes Nimmegeers

Openbaar ministerie vraagt vrijspraak na rechtstreekse dagvaarding tegen Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert

GentEen langlopend conflict tussen Egbert Lachaert, de voorzitter van de Open Vld, en Gert Van Mol, de man achter de satirische website ‘t Scheldt, werd woensdagmiddag uitgevochten in de Gentse correctionele rechtbank. Dat gebeurde na een rechtstreekse dagvaarding aan het adres van Lachaert. Frank Scheerlinck, advocaat van Van Mol, vond een loophole om de parlementaire onschendbaarheid van Lachaert te omzeilen. Het openbaar ministerie verklaarde de dagvaarding ontvankelijk, maar meent dat er van schending van beroepsgeheim, waarvan Lachaert beschuldigd wordt, geen sprake is.