De effecten van de knal kunnen “catastrofaal” zijn voor bruinvissen, waarschuwt onder meer SOS Dolfijn.
Volledig scherm
De effecten van de knal kunnen “catastrofaal” zijn voor bruinvissen, waarschuwt onder meer SOS Dolfijn. © SOS Dolfijn, Shutterstock

Woede over enorme ontploffing voor Nederlandse kust door opruimen WOII-bom: “Juist nu er meer bruinvissen zich dichter voor de kust bevinden”

In Nederland is woede ontstaan over de gecontroleerde ontploffing van een zware bom uit de Tweede Wereldoorlog voor de kust van Zandvoort. De explosie zorgde voor een enorme knal en trillingen die tot kilometers ver gevoeld werden. Milieuorganisaties maken zich zorgen over de gevolgen ín de Noordzee. “De effecten van een dergelijke explosie kunnen catastrofaal zijn voor walvissen en zeker voor bruinvissen”, klinkt het.

13 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    2 jaar geleden
    En dan, wat dan ?
  • Marianne Van den Lemmer

    2 jaar geleden
    Valt me enorm tegen van de Nederlanders. Je ziet : wel zeggen dat je om de dieren geeft, maar als puntje bij paaltje komt, dan geven ze er geen zier om.
  • George Verbeek

    2 jaar geleden
    De oplossing is duidelijk. Opruiming van zulke bommen later in het jaar wanneer het wildbestand zich niet vlakbij de kustlijn ophoudt. Die bommen vormen geen enkel gevaar, en gebeurt enkel voor toekomstige projecten op de zeebodem rond elektriciteits en datakabels.
  • lucien lemahieu

    2 jaar geleden
    de bom lag er reeds 80 jaar of zo, kon toch een paar maanden wachten met een gevaren bord erbij.
  • Piet Deroover

    2 jaar geleden
    Wat moeten we dan doen als we een bom ontdekken ? Ze laten liggen om er eventueel later een ernstig ongeval mee te hebben ? Dan liever onschadelijk maken en het gezaag van de milieuorganisaties erbij nemen.