Olijfolie, boter of kokosolie: welke vetstof is nu écht de meest gezonde keuze?
Volledig scherm
PREMIUM
Olijfolie, boter of kokosolie: welke vetstof is nu écht de meest gezonde keuze? © Shutterstock / Irmy Photography

Van boter tot olijf- of kokosolie: welke is écht het gezondst? En hoe herken je slechte olie? Voedingsexperte scheidt feiten van fabels

De ene gebruikt altijd olijfolie om het vlees in te bakken, de andere bezwijkt voor koolzaad- of zonnebloemolie om zijn groenten mee te besprenkelen voor die de oven ingaan. Het aanbod aan vetstoffen is gigantisch groot: van boter tot kokosolie en ghee. Welke vetstoffen kies je nu écht het best in de keuken voor een gewone maaltijd of om een gebakje mee te maken? En welke vetstof is het gezondst? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe. “Beperk de plantaardige boter.”