Direct naar artikelinhoud
Belangrijk nieuwsCybersecurity

Update nu uw iPhone om dit gevaarlijke beveiligingslek in Safari te dichten

Update nu uw iPhone om dit gevaarlijke beveiligingslek in Safari te dichten
Beeld AP

Apple heeft hun nieuwste software-update (15.3) voor iPhone en iPadgebruikers gelanceerd. En dat is belangrijk, want volgens verschillende technologiewebsites lost het eindelijk een gapend gat op in de veiligheid van internetbrowser Safari.

Techwebsite 9to5Mac onthulde begin deze maand al dat er een “serieus” veiligheidsrisico verbonden is met het browsergebruik in de huidige iOS-software. Door een softwarefout in de Safari-browser van Apple kunnen websites namelijk toegang krijgen tot de browsergeschiedenis van een iOS-gebruiker en zelfs bepaalde persoonlijke gegevens van uw Google-account onthullen. 

Gebruikers van Applecomputers werden aangeraden om tijdelijk een andere browser te gebruiken, maar iPhone- en iPad-eigenaars hangen vast aan het onderliggende systeem van Safarai - ook als ze een andere browserapp gebruiken op hun toestel.

Twitter bericht wordt geladen...

Maar met de nieuwe iOS 15.3 zou het probleem dus opgelost moeten zijn. Onder meer 9to5Mac testte het met de nieuwe update uit en kon bevestigen dat het dit specifieke beveiligingsprobleem verhelpt. 

Updaten doet u gemakkelijk door in uw toestel naar ‘instellingen’ te gaan. Vervolgens opent u ‘algemeen’ en selecteert u ‘software-update’. Daar zal iOS 15.3 als update beschikbaar zijn (tenzij u die reeds uitvoerde).

Lees ook

Wat 15 jaar een smartphone gebruiken met uw hersenen heeft gedaan

Die donkere modus op onze smartphone is populair, maar niet altijd beter voor de ogen