© BFM

© BFM

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Jongeman zwaargewond bij steekpartij aan de Kipdorpvest

Een 21-jarige man vecht in het ziekenhuis voor zijn leven. Hij kreeg zondagavond in Kipdorpvest een messteek in de buik nadat een ruzie over een boete volledig uit de hand was gelopen. De dader heeft de feiten bekend.

jbs, sare

Bewoners van de Kipdorpvest belden zondagavond rond 23u de politie. In de straat was een grote vechtpartij ontstaan, een twintigtal jongeren zouden op de vuist zijn gegaan. De feiten speelden zich af voor de deur van een shishabar. Volgens getuigen waren daar even voordien twee mannen binnengestapt, de broers Salah en Jawad H., die zochten de confrontatie met het latere slachtoffer, een Spanjaard van Noord-Afrikaanse origine. Beide partijen lagen al langer in de clinch. Eerst over een onbetaalde boete die het latere slachtoffer met de auto van de broers H. had opgelopen, later over zware beledigingen die het slachtoffer via Facebook had geuit. “Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wat het juiste motief was”, zegt parketwoordvoerder Ken Witpas.

Kaakbreuk

Het trio verliet de zaak en in de straat kwam het tot een heftige ruzie. Daarbij haalde Salah H. (20) een mes boven. Hij stak het slachtoffer in de onderbuik. Andere klanten van de shishabar kwamen tussenbeide en konden de messentrekker overmeesteren. De jongeman werd enkele minuten later door een Snelle Respons Team van de politie opgepakt. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het Sint-Vincentiusziekenhuis gebracht. Twee steekwapens, een mes en een schaar, worden door het labo op sporen onderzocht. Jawad H., de broer van de messteker, liep bij de vechtpartij die was ontstaan een kaakbreuk op. Het gerecht beschouwt hem ook als een verdachte.

Salah H. werd maandagavond voor de onderzoeksrechter geleid, waar hij de feiten toegaf. Hij wordt beticht van poging tot doodslag en werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst. “Mijn cliënt bekent dat hij met het mes gestoken heeft”, zegt advocaat Ergün Top. “Dat deed hij na zware provocaties van het slachtoffer. Hij heeft spijt en is momenteel erg bekommerd om de gezondheidstoestand van het slachtoffer.”

Bekenden van elkaar en politie

Volgens onze informatie kenden het slachtoffer en verdachte Salah H. elkaar nadat ze samen in de gevangenis zaten. Beiden zijn ook goed gekend bij de politiediensten. Verdachte H. verscheen enkel in 2016 al drie keer voor de rechtbank in drie verschillende dossiers.

De shishabar was eind 2015 al het theater van een grote vechtpartij. Toen viel een groep jongeren gewapend met hamers en een (alarm)pistool de zaak binnen. Niemand raakte toen gewond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER