©  ISOPIX

Vitesse hoeft topschutter Loïs Openda geen drie maar twee wedstrijden te missen

Het Nederlandse Vitesse moet het twee in plaats van drie wedstrijden doen zonder topscorer Loïs Openda. De tuchtcommissie van de Nederlandse voetbalbond heeft de schorsing van de Belgische aanvaller met één duel ingekort. Vitesse mist Openda in de competitiewedstrijd tegen FC Twente (5 februari) en het duel met Ajax in de kwartfinales van het bekertoernooi (9 februari).

Bron: BELGA

Openda kreeg vorige week in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen na ruim een half uur spelen de rode kaart, nadat hij een elleboogstoot had gegeven aan Mike te Wierik. Met tien man ging Vitesse onderuit (1-3).

De aanklager deed Openda een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. De 21-jarige aanvaller, die dit seizoen elf doelpunten maakte in de Eredivisie, ging daar niet mee akkoord. De tuchtcommissie bracht de schorsing terug tot drie duels, waarvan één voorwaardelijk. Openda kan daardoor op 12 februari in de thuiswedstrijd tegen PSV zijn rentree maken bij de nummer 6 van de Eredivisie.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer