Dirk Ramaekers, het hoofd van de Task Force Vaccinatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk Ramaekers, het hoofd van de Task Force Vaccinatie. © Getty Image/Photo News

Ons land bestelt 3,9 miljoen vaccins tegen omikronvariant. Is dat nog ergens voor nodig?

De Belgische regering bestelt bij Pfizer-BioNTech 3,9 miljoen dosissen van een vaccin aangepast aan de omikronvariant. Dit maakt deel uit van een grotere EU-bestelling van 180 miljoen doses. Pfizer en BioNTech rekenen erop tegen maart te leveren. Tenminste indien ze daarvoor de toestemming krijgen van de toezichthoudende autoriteiten. Heeft het nog wel zin om dit vaccin in maart in te spuiten, wanneer miljoenen Belgen net een omikronbesmetting achter de rug hebben? “Nee”, zegt professor Dirk Ramaekers, hoofd van de Taskforce Vaccinatie. “Maar dat is ook niet de bedoeling.”

262 reacties

  • Jan Claes

    2 jaar geleden
    Ons rustig verder als testobject gebruiken en maar blijven uitgeven terwijl ons ganse financiële en sociale systeem gaat ontploffen. Het lijkt precies de bedoeling.
  • Gerry Hufkens

    2 jaar geleden
    Nee dit dient om weg te geven!
  • Hans Torenven

    2 jaar geleden
    Stop met ons te gebruiken als veestapel. Die vaccins zijn test vaccins, werken ze ? Geen flauw idee, want je kan gemakkelijk zeggen dat het er voor gezorgd heeft dat mensen niet in het ziekenhuis belanden, maar is dat zo ? Je kan het niet bewijzen hé. Ik moet niets van dat alles hebben ... begin je ermee, beland je in het een straatje zonder einde. Weg met deze valse regering !
  • Rudolf van Rooy

    2 jaar geleden
    Zijn er maar een paar die er beter van worden,zeker niet die gevaccineerd zijn,moet ik er nog een tekening bij maken?
  • Geoffrey Deryckere

    2 jaar geleden
    Dit land zou zich beter ontfermen over de mensen met een onbetaalbare energiefactuur ipv medicijnen te kopen aan de multifarma bedrijven. Weet goed dat alles van dit terug betaald zal worden dmv van belastingen