© rr

Buspassagier verwittigt hulpdiensten nadat man onwel wordt

Leopoldsburg -

Een passagier van De Lijn heeft zaterdagnamiddag omstreeks 16.15 uur de hulpdiensten verwittigd nadat één van de medepassagiers onwel was geworden. De ambulance en de MUG snelden naar het station van Leopoldsburg.

De vrouwelijke passagier merkte op dat een man onwel werd en verwittigde de dispatching van De Lijn. Ze had ook aan de buschauffeur gemeld dat een persoon stuiptrekkingen vertoonde. Uiteindelijk stopte hij pas nadat De Lijn contact met hem had opgenomen. “Wij hebben dit voorval besproken met de chauffeur. Hij hoort net als zijn collega’s de richtlijnen te kennen en dat is meteen hulp bieden. Een sanctie leggen wij hem niet op. Wel is er een mail met onze verontschuldigingen naar de passagier gestuurd die het voorval meldde”, zegt De Lijn-woordvoerder Marco Demerling.

(lees verder onder de foto)

 ©  rr

Waarom de passagier buiten bewustzijn was, is niet duidelijk. De man werd uit de bus gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis. De bus liep daardoor twintig minuten vertraging op. Volgens een getuige ging het om een veertiger die zwaar onder invloed van drugs was. “De bus werd ontruimd omdat de hulpdiensten de man uit de bus haalden. Iedereen stond buiten. De man was er erg aan toe”, luidde het.

 ©  rr

 ©  zb

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer