©  BELGA

Achilles Bocholt heeft geen problemen met Initia Hasselt, Sporting Pelt wint van Atomix

Van de zestiende speeldag in de BENE-League werden zaterdag slechts twee wedstrijden afgewerkt. Leider Achilles Bocholt kende geen moeite met Initia Hasselt, Sporting Pelt haalde zijn slag thuis tegen Atomix.

Ivo Kwanten

Het duel tussen Visé en Tongeren werd verplaatst naar dinsdag aanstaande en de wedstrijden Bevo-Lions, Hurry Up-Quintus en Volendam-Aalsmeer worden eveneens later op het seizoen afgewerkt. Coronaperikelen enerzijds en het zware Europees kampioenschap van de Nederlandse internationals met de nationale ploeg anderzijds rechtvaardigden dit uitstel.

Bocholt - Hasselt was een saaie pot. Hasselt deed welgeteld vijf minuten mee (4-2) maar kwam dan zowel in aanval als verdediging tekort tegen de regerende kampioen die in de eerste helft 19-5 uitliep en dat verschil in de tweede helft alleen maar groter maakte om uiteindelijk te finishen met 36-15. Pelt had het veertig minuten moeilijk tegen Atomix. De bezoekers leidden aan de rust met 16-17 en liepen in de tweede helft even drie doelpunten uit. Bij 24-24 (41‘) waren de problemen voor Pelt opgelost. De Limburgers boekten uiteindelijk nog een riante 37-30-zege.