Cédric Proost (22), auteur van 'Je bent jong en wilt... beleggen'.
Volledig scherm
PREMIUM
Cédric Proost (22), auteur van 'Je bent jong en wilt... beleggen'. © RV

“Je bent jong en je wilt... beleggen”: Cédric Proost (22) legt uit hoe hij succesvol eerste stappen op de beurs zette

Wat als... de kosten voor je spaarrekening groter zijn dan de intrest erop? “Zet mijn rekening maar meteen stop”, was student Cédric Proost (22) als 18-jarige resoluut aan het bankloket. Sindsdien is zijn motto: “Werk voor je geld, en laat je geld vervolgens voor jou werken.” Gebeten door de beursmicrobe preekt hij maar wat graag de passie. In “Je bent jong en je wilt... beleggen” legt de selfmade ervaringsdeskundige leeftijdsgenoten en alle andere geïnteresseerden glashelder uit hoe de eerste stappen in de beleggingswereld te zetten. “Je eerste aandeel, dat is als je eerste lief.”

32 reacties

  • Pieter Colen

    2 jaar geleden
    Dan kent ge maar heel weinig van beleggen mr Malfait. Het is voor jongeren net interessant om te beleggen daar ze meer dan 40 jaar hebben te gaan tot hun pensioen. Als ze er iets van opsteken, dan vallen de "miskopen" na 40 jaar nauwelijks op.
  • An Vanden Bossche

    2 jaar geleden
    Beleggen doe ik intussen meer dan 40 jaar. Rijk wordt je daar niet van. Het is een mannier om geld inflatievast te behouden en iets te laten op brengen, meer niet. Meerwaarden zijn volatiel en niet hetzelfde als geld verdienen. Het inkomen dat zijn enkel dividenden en huur, na kosten en belastingen hooguit 2%.
  • Guy Malfait

    2 jaar geleden
    Wanneer nobele onbekenden van 23 jaar gaan uitleggen hoe ze hun winst gemaakt hebben, is het vijf na twaalf om te gaan verkopen.
  • Brian Boterman

    2 jaar geleden
    Hoe jonger je leert falen hoe sneller je op toeren bent. En falen zul je.
  • Eddy DeGoei

    2 jaar geleden
    Hij is 1 ding vergeten: hoewel beleggen al flink belast is, zal men dat nog meer gaan belasten want de put is zodanig diep dat wie nog een beetje geld heeft langs alle kanten zal bestolen worden door de staat.