Direct naar artikelinhoud
NieuwsBuitenland

Hamburg en andere Duitse havensteden getroffen door stormvloed

Het water van de Elbe zet de vismarkt in Hamburg blank.Beeld Daniel Bockwoldt/dpa

De Duitse havenstad Hamburg is in de nacht van zaterdag op zondag getroffen door een stormvloed. Daardoor is een deel van de stadswijk Sankt Pauli onder water komen te staan. Ook andere Duitse steden aan de kust hadden te maken met de stormvloed, zoals Bremen. 

en

Volgens een woordvoerder van het Duitse Federale Maritieme en Hydrografische Agentschap zijn die echter minder zwaar getroffen.

Op de Hamburgse vismarkt raakten meerder auto's beschadigd door de overstroming. Dat trok veel bekijks. Ook is in de haven van Hamburg een binnenvaartschip vast komen te zitten onder een brug over de Elbe. Voor zover bekend raakte niemand daarbij gewond, meldt het Duitse journaal Tagesschau.

Twitter bericht wordt geladen...

De hoogste stand van het water werd even na middernacht bereikt. Toen bereikte het hoogwater, opgestuwd door de storm Malik (in Duitsland Nadia genoemd), een stand van 2,84 meter boven normaal. Daarna zakte het waterpeil weer.

De hulpdiensten in het noorden van Duitsland moesten volgens het Duitse journaal Tageschau honderden keren uitrukken vanwege bijvoorbeeld omgevallen bomen en weggewaaide dakpannen. Het treinverkeer was ernstig ontregeld.

De storm heeft ook in Scandinavië voor problemen gezorgd en in het Verenigd Koninkrijk zijn door Malik zeker twee mensen om het leven gekomen.

30 January 2022, Hamburg: A barge is stuck under the Freeport Elbe Bridge while passing under the bridge amid a strong storm. Photo: Daniel Bockwoldt/dpaBeeld Daniel Bockwoldt/dpa