©  BELGA

 ©  BELGA

1 / 2
thumbnail:  
thumbnail:  

Antwerp doet met zuinige zege in Gent uitstekende zaak in de jacht op de Champions’ play-offs

Na het pijnlijke puntenverlies van eerder in de week tegen STVV (1-1) heeft Antwerp zich herpakt tegen AA Gent. De partij begon nochtans niet te best voor de bezoekers, die een penalty misten via Frey. Dankzij een bedrijvige Yusuf kwam de Great Old niet veel later toch op voorsprong. Die hield Antwerp ook vast, ondanks een loodzware tweede helft waarin het bij momenten pompen of verzuipen was. Vooral Lemajic miste enkele unieke kansen op de gelijkmaker, waardoor de 0-1 op het bord bleef staan. Antwerp, dat naar een voorlopige tweede plaats springt, pakt drie belangrijke punten in de strijd om de top 4.

Diederik Geypen

LEES OOK. COMMENTAAR. “Zes op zes komende week en Antwerp staat zowaar op vier punten van Union”

Hoewel de stadions weer voor zeventig procent mogen gevuld worden liepen de Gentenaars allesbehalve storm voor deze nochtans aantrekkelijke affiche. Uitsupporters zijn voorlopig nog niet welkom, maar dat deerde het stamnummer 1 niet om de beste start te nemen. De Laet rukte vanaf links goed op richting doel. Besluiten lukte de aanvoerder, die volledig hersteld was van zijn enkelblessure, niet.

Priske voerde drie wissels door in zijn basiselftal. Vines, Gerkens en de geblesseerde Benson (knie) gingen eruit. Bataille, Yusuf en Samatta kwamen in de ploeg. Priske opteerde zo toch weer voor twee centrumspitsen, al mocht Samatta vooral de hoeken induiken, waardoor Frey meer in het centrum kon blijven.

Yusuf maakt misser van Frey goed

Het openingskwartier leverde één prangend moment op. Toen Nurio de bal in de zestien met de hand beroerde, ging de bal op de stip. Scheidsrechter D’Hondt had er wel een tussenkomst van de VAR voor nodig om tot de juiste beslissing over te gaan. Frey zette zich achter de bal voor zijn negentiende goal van het seizoen, maar faalde. De Zwitser trapte veel te centraal, waardoor Bolat nog kon tussenkomen.

Het Gentse publiek keerde zich tegen de arbiter en de tegenstander, maar daar trok Yusuf zich niets van aan. De Nigeriaan kreeg alle ruimte om aan te leggen en deed dat ook. Haarfijn plaatste hij het leer in de benedenhoek.

Gent, dat de geblesseerde Depoitre miste, stelde er lange tijd niets tegenover. Pas in minuut 28 kregen we concreet doelgevaar te zien. Lemajic legde aan tussen enkele roodhemden en mikte onbesuisd over. De Buffalo’s zouden voor de rust nog twee keer dicht bij de gelijkmaker komen. Engels hield Hjulsager met een ultieme sliding van een doelpunt. Butez pakte uit met een prachtige zweefduik op de plaatsbal van Castro-Montes.

Gentse belegering zonder succes

Na de pauze ging de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar de 1-1. Nurio kwam een teen te kort om een voorzet van Hjulsager tegen de touwen te duwen. Toch was het vooral Lemajic die de missers opstapelde, met een kopbal die naast ging en een schot op De Laet.

Antwerp kwam er nu ontzettend moeilijk uit. De ingevallen Miyoshi zorgde één keer voor een snedige uitbraak, maar zijn voorzet naar Balikwisha miste scherpte. Ondertussen bleef Gent klungelen voorin, met ook Bruno die naast besloot. Zo trok Antwerp zijn veertiende driepunter van het seizoen over de streep, goed voor een stevigere plaats in de top vier, en een voorlopige tweede plek in de stand.

LEES OOK. ONS OORDEEL. Antwerp verdedigend erg solide, nieuwe clean sheet voor Butez