© Jozef Croughs

Bestuurster verrast door op hol geslagen paard dat straat oversteekt

SINT-TRUIDEN -

Op de Vliegveldlaan in Sint-Truiden is er zondag een ongeval tussen een paard en een auto gebeurd. Het dier stak ruiterloos de weg over. Een bestuurster kon het dier niet meer ontwijken. Het gewonde paard rende nog even verder voor het gestopt kon worden.

Johan Lenaerts uit de Geelstraat was aan het werken in zijn tuin toen hij op straat een losgeslagen paard zonder ruiter zag voorbijkomen. “Ik ben er meteen achter aangegaan het heb kunnen stoppen. Het dier was ernstig gewond aan de beide achterbenen en borst en verloor bloed. Ik wandelde de straat nog een paar keer op en af om de ruiter te vinden. Maar er was niemand te zien. Ik ging dan richting Vliegveldlaan. Daar zag ik een auto staan. De politie was ook al ter plaatse.”

“Het paard bleek daar plots de drukke straat over te zijn gelopen en was aangereden door de auto”, weet Lenaerts. Het voertuig liep blikschade op. Het paard raakte gewond aan de twee achterbenen. De politie was drukdoende om de eigenaar te achterhalen. Uiteindelijk werd het paard naar een dierenarts in de buurt gebracht die de eerste zorgen ging toedienen. Meteen daarna werd ook de eigenaar van het paard getraceerd. (jcr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer