Ilias El Yazidi duwt Ian Opdenakker tegen het het Bocholtse gras.  ©  Dick Demey

Plus ArtikelBocholt 2 Londerzeel 1  voetbal  2B

Romero Regales bezorgt Bocholt driepunter tegen Londerzeel

Met een onuitgegeven team – maar liefst vier basisspelers moesten in extremis passen en nog voor de koffie viel ook Wouter Scheelen nog uit – heeft Bocholt tegen het vijfde geklasseerde Londerzeel de punten toch thuis gehouden.

Eddy Stienissen

Na een magere eerste helft met enkel wat flitsen van El Yazidi spatte de partij vlak na de rust dan eindelijk open. Telkens met een onvermoeibare Regales in de hoofdrol. Eerst met een aflegger naar Paesen en nadien nog met een frutselaar langs vele bezoekende benen. Tussendoor had El Yazidi op vrijschop de bordjes nog in evenwicht gehangen maar het tweede bezoekende antwoord spatte uiteen op de deklat.

In het fel vertimmerde Bocholtse middenveld was er een rol weggelegd voor de 18-jarige Jobbe Dirkx. De jonge debutant gaf over de volle negentig minuten blijk van heel veel lef en loopvermogen. “Het was een spannende match met Bocholt als verdiende winnaar. Zeker op basis van onze sterke tweede periode. Zelf voelde ik me onmiddellijk in mijn sas al wist ik pas op het laatste moment dat ik mocht debuteren. Ik hoop dat de trainer tevreden is over mijn prestatie.”

BOCHOLT: Wertelaers, Janssen, R. Scheelen, Opdenakker, Allegria, Bertjens, Peeters, Regales, Zotti, Dirkx, W. Scheelen (42’ Paesen).

LONDERZEEL: Roef, Daeseleire, Van Der Veken, Mauro, Meseure, Vergeylen, El Yazidi, Van Kruijssen, De Kegel, Odimboleko, Van Den Bogaert.

DOELPUNTEN: 48’ Paesen 1-0, 50’ El Yazidi 1-1, 64’ Regales 2-1.

GELE KAARTEN: Scheelen, Mauro, Meseure.

SCHEIDSRECHTER: Clerkx.

TOESCHOUWERS: 250. (edst)

 ©  Dick Demey

 ©  Dick Demey

 ©  Dick Demey

 ©  Dick Demey

 ©  Dick Demey

 ©  Dick Demey

 ©  Dick Demey

 ©  Dick Demey

 ©  Dick Demey

 ©  Dick Demey

 ©  Dick Demey

 ©  Dick Demey

 ©  Dick Demey

 ©  Dick Demey