Direct naar artikelinhoud
NieuwsVoetbal

Vriendin beschuldigt Mason Greenwood van misbruik, Manchester United zet aanvaller op non-actief

Mason Greenwood.Beeld REUTERS

Voetballer Mason Greenwood van Manchester United wordt door zijn vriendin beschuldigd van huiselijk geweld en seksueel misbruik. De vrouw, Harriet Robson, deelde via Instagram foto’s van blauwe plekken en verwondingen op haar lichaam. Manchester United zet de aanvaller voorlopig op non-actief. 

Ze publiceerde ook een opgenomen spraakbericht, waarin te horen is dat Greenwood haar min of meer dwingt tot seks. “Aan iedereen die wil weten wat Mason Greenwood met me doet”, schreef Robson erbij.

Manchester United heeft zijn speler intussen op non-actief gezet. “Greenwood zal niet terugkeren op het trainingsveld of wedstrijden spelen in afwachting van verder onderzoek”, luidt het. De aanvaller werd in de nasleep van de aantijgingen gearresteerd door de politie van Manchester.

De twintigjarige Greenwood komt uit de jeugdopleiding van Man United en is dit seizoen een vaste waarde in de hoofdmacht. De aanvaller debuteerde in september 2020 in de nationale ploeg van Engeland. Enkele dagen na zijn debuut overtrad hij de coronaregels door samen met Phil Foden in Reykjavik enkele vrouwen mee te nemen naar hun hotelkamer. Bondscoach Gareth Southgate stuurde de twee internationals daarop terug naar huis.

Vanwege de WK-kwalificatiewedstrijden buiten Europa lag de Premier League dit weekend stil. Manchester United speelt vrijdag in de FA Cup tegen Middlesbrough.