©  AP

Officieel: Christian Eriksen tekent bij Premier League-club Brentford

Christian Eriksen (29) heeft een nieuwe club gevonden. De Deense aanvallende middenvelder gaat aan de slag bij Brentford FC in de Engelse Premier League. Eriksen kreeg van de dokters groen licht om weer te voetballen nadat hij vorige zomer op het Europees Kampioenschap een hartstilstand kreeg.

Jonas Withouck

Vorige zomer kreeg Christian Eriksen een hartstilstand tijdens de openingswedstrijd van Denemarken op het Europees Kampioenschap. In Italië is het verboden om met een defibrillator te spelen en daardoor kon hij zijn carrière bij Inter niet verderzetten. Half december werd het contract van Eriksen in Milaan in onderling overleg ontbonden.

Intussen trainde Eriksen bij verschillende clubs in Europa mee om zijn conditie weer op te bouwen en te onderhouden. Zo deed hij vorige week nog de trainingen met Jong Ajax mee.

Het hing echter al even in de lucht dat Eriksen terug naar Engeland zou trekken en bij Brentford zou tekenen. Maandagochtend maakte de club zijn komst officieel. Eriksen tekende tot eind dit seizoen met optie om te verlengen tot de zomer van 2023.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik ben heel gelukkig dat ik kan meedelen dat ik bij Brentford FC tekende”, zei Eriksen in een videobooschap op sociale media. “Ik kan niet wachten om eraan te beginnen en hopelijk zie ik jullie allemaal snel.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal