Schietpartij Kusel, Duitsland

Twee verdachten opgepakt nadat twee agenten werden doodgeschoten bij verkeerscontrole in Duitsland

De Duitse politie heeft twee verdachten opgepakt nadat twee politieagenten eerder vandaag werden doodgeschoten tijdens een verkeerscontrole. Dat heeft de politie gemeld. De schietpartij gebeurde in de buurt van de stad Kusel, in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Wat er exact gebeurd is, is nog niet duidelijk.

"Er zijn twee verdachten opgepakt in de stad Sulzbach. Het gaat om een persoon van 32 jaar en een van 38 jaar", dat meldde de Duitse politie.  In de Duitse deelstaat Rijnland-Palts raakten eerder vandaag twee agenten van het district Kusel, dodelijk gewond. Ze werden maandagmorgen rond 4.20 uur beschoten bij een verkeerscontrole.

Er werd een klopjacht naar de daders gehouden. Onder meer helikopters en politiehonden werden ingezet. Volgens de krant Tagesspiegel had de politie vrij snel een spoor.  Een van de daders zou ook bekende van de politie zijn. Het motief van de daders is niet bekend.

Agenten stuurden nog radiobericht

Volgens een woordvoerder van de politie hebben de agenten nog een radiobericht kunnen versturen, maar waren ze al overleden toen er versterking ter plaatse kwam.

De slachtoffers zijn een 24-jarige agente en haar 29-jarige collega. De politievakbond verklaarde dat de 24-jarige agente nog in opleiding was.

Wegen werden afgezet, sporenonderzoek is aan de gang; Schietpartij Kusel.

Volgens het Duitse dagblad Bild lieten de agenten in het radiobericht weten dat ze een verdacht voertuig hadden tegengehouden. In de koffer van het voertuig zouden de agenten gestroopt wild hebben aangetroffen. Ze gingen een controle uitvoeren.

In een volgend radiobericht zouden de agenten hebben gemeld dat ze werden beschoten en werd het contact verbroken. Versterking rukte uit naar de plaats van het delict, maar de agente was niet meer in leven toen haar collega's aankwamen. De 29-jarige agent zou even later overleden zijn. Volgens Bild zijn de agenten doodgeschoten door stropers.

Duitsland reageert geschokt

Duitsland reageert geschokt op de dood van de twee agenten. Politici, politie en vele anderen uiten hun verdriet en afschuw op sociale media. De minister van Binnenlandse Zaken reageerde al op Twitter. "Ongeacht het motief: deze misdaad is verwant aan een executie", schreef ze. "Het toont dat de politie elke dag hun leven riskeert voor onze veiligheid", voegde ze nog toe. Ze betuigde ook haar medeleven aan de familie, vrienden en collega’s van de slachtoffers.

Als teken van rouw hangen de vlaggen in de deelstaat Rijnland-Palts halfstok, aan de patrouillewagens van de politie hangt een zwart lint.

Wegen werden afgezet, sporenonderzoek is aan de gang; Schietpartij Kusel.

Meest gelezen