©  BELGA

Elise Mertens behoudt 26e plaats na Australian Open, Osaka en Williams in vrije val

Elise Mertens blijft maandag op de 26e plaats staan in de nieuwe wereldranglijst van het vrouwentennis. De Hamontse werd net als de voorbije twee jaar uitgeschakeld in de achtste finales (vierde ronde) van de Australian Open.

Arno Schepers
Bron: BELGA

Alison Van Uytvanck klimt twee posities naar nummer 53, Maryna Zanevska gaat tien banken vooruit en staat 70e, haar hoogste notering tot dusver. Voor beide speelsters eindigde het toernooi in Melbourne in de tweede ronde.

Helemaal bovenaan het klassement verstevigt Ashleigh Barty haar eerste plaats. Zij werd afgelopen weekend de eerste Australische in 44 jaar die voor eigen volk de Australian Open kon winnen. Ze deed dat door in de finale Danielle Collins te verslaan. De Amerikaanse doet een uitstekende zaak en wipt van 30 naar 10. 

Mooie winst is er ook voor de Poolse Iga Swiatek, die van 9 naar 4 stijgt. De Wit-Russische Aryna Sabalenka (tweede) en de Tsjechische Barbora Krejcikova (derde) maken de top drie vol. 

De Japanse titelverdedigster Naomi Osaka ging er in de derde ronde uit en zakt liefst 71 plaatsen naar nummer 85. Ook de Amerikaanse vedette Serena Williams krijgt een serieuze tik. De 23-voudig grandslamkampioene speelde in 2021 de halve finales maar gaf dit jaar forfait. Ze zakt op de ranking 185 plaatsen en belandt op nummer 244.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer