© Bert De Deken

Exact een maand na gasontploffing in Turnhout: leeghalen van appartementen gaat van start

In Turnhout is maandag begonnen met het leeghalen van de zestien appartementen die onbewoonbaar zijn verklaard na de gasontploffing die op oudejaarsdag plaatsvond aan de Boerenkrijglaan. Dat meldt sociale woonmaatschappij De Ark. Na het leeghalen, kan de sloop van het gebouw in kwestie beginnen.

Het leeghalen gebeurt volgens De Ark onder strikte veiligheidsmaatregelen en met een gespecialiseerd team, in de hoop om waar dit kan nog persoonlijke bezittingen van bewoners te kunnen recupereren.

Zodra alle persoonlijke spullen uit de appartementen zijn verwijderd, kan de sloop van het gebouw beginnen. Volgens De Ark zal dat vermoedelijk half februari gebeuren.

Op de site van de ramp, waarbij dag op dag één maand geleden vier bewoners om het leven kwamen en twee anderen gewond raakten, worden volgende week ook twee grote herdenkingsdoeken aangebracht. Op één doek staat een dankwoord en een foto van de gedenkplek als serene herinnering. Op het andere doek prijkt een gedicht dat de Turnhoutse stadsdichteres Liesbeth Aerts schreef voor de slachtoffers en nabestaanden.

LEES OOK. Kat van overleden slachtoffer gasexplosie kruipt na vier weken onder puin vandaan: “Haar zoon wil Noeke adopteren”

LEES OOK. Woonmaatschappij over kritiek na explosie Turnhout: “In week tijd voor iedereen woning vinden klinkt makkelijk, maar is het niet”

 belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen