©  BELGA

Celstraf met uitstel voor zeventiger die klappen uitdeelt aan bejaarde huisgenoot

Antwerpen -

Een zeventiger die klappen had uitgedeeld aan zijn bejaarde huisgenoot is maandag veroordeeld tot twee jaar cel met probatie-uitstel. De man moet onder meer zijn alcoholprobleem bespreekbaar maken en een cursus agressiebeheersing volgen.

jtp, blg
Bron: BELGA

Het slachtoffer werd op 16 juli vorig jaar met levensbedreigende verwondingen binnen gebracht in het AZ Monica. De bejaarde man had blauwe plekken, diverse breuken, een open wonde aan het achterhoofd en een vochtophoping nabij het hart. Hij bleek al drie keer eerder te zijn opgenomen met open wonden en kampte ook met een chronisch alcoholprobleem.

Het slachtoffer zei dat hij al zes jaar samenwoonde met de beklaagde en dat de zeventiger hem geregeld sloeg als hij gedronken had. Ook op de dag van de feiten had hij een klap gekregen, waardoor hij met zijn hoofd tegen de kast was gevallen.

De beklaagde erkende dat hij zich wel eens druk maakte: het slachtoffer deed niets in het huishouden, verzorgde zich niet en dronk alleen maar. Op de dag van de feiten was hij naar de koers gaan kijken en had hij acht pintjes gedronken op café. Toen hij thuis kwam, was er een banale ruzie ontstaan en had hij zijn huisgenoot doorheen geschud. Die was uitgegleden en op de grond gesmakt. Hij ontkende dat hij het slachtoffer geregeld geslagen had.

De correctionele rechtbank herkwalificeerde de oorspronkelijke vordering wel van poging tot doodslag naar opzettelijke slagen. De man werd veroordeeld tot twee jaar cel met probatie-uitstel voor de komende vijf jaar. Zo moet hij onder meer zijn alcoholprobleem bespreekbaar maken en een cursus agressiebeheersing volgen. Hij werd ook veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 3.233 euro aan het slachtoffer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Antwerpen