Direct naar artikelinhoud
NieuwsBinnenland

Ex-voetballer Gunther Schepens ramt vier auto’s in Wetteren en legt positieve ademtest af

Gunther Schepens.Beeld Photo News

In het Oost-Vlaamse Wetteren heeft voormalig Rode Duivel Gunther Schepens vier wagens geramd en daarna een positieve ademtest afgelegd. Dat bevestigt het Oost-Vlaamse parket. Schepens, momenteel aan de slag als technisch coördinator bij de jeugd van AA Gent, kreeg in december nog drie maanden rijverbod na rijden onder invloed. Zijn rijbewijs was nog niet ingetrokken op het moment van het ongeval.

Het ongeval gebeurde rond 20 uur in de Langekouterstraat in Wetteren. Schepens reed met zijn auto vier andere wagens aan, waarvan er één tegen een gevel terechtkwam. Hij legde een positieve ademtest af en zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor een periode van vijftien dagen.

Schepens werd op 22 december nog veroordeeld tot een rijverbod van drie maanden en een boete van 3.200 euro nadat hij twee keer in één nacht betrapt werd op rijden onder invloed van alcohol. Op het moment van het ongeval zondagavond was hij wel in het bezit van een geldig rijbewijs, omdat het nog niet was ingetrokken voor de uitvoering voor het rijverbod voor drie maanden.