Vandenbulcke

Praline van chocolatier uit Kortrijk wint gouden medaille op belangrijkste chocoladebeurs ter wereld

Chocolatier Vandenbulcke uit Heule bij Kortrijk heeft de gouden medaille gewonnen op de ISM-beurs in Keulen, één van de belangrijkste beurzen ter wereld voor chocolade en zoetwaren. Het bedrijf kreeg de prijs voor de "Cabosse", een nieuwe praline gevuld met de pulp van de cacaovrucht.

De winnende praline heeft dus een bijzondere vulling: pulp van de cacaovrucht. Het witte vruchtvlees dat rond de cacaobonen zit, wordt normaal gezien weggegooid tijdens de oogst. 

Nicolas Degryse van chocolatier Vandenbulcke: "Je moet weten: normaal ligt dat vruchtvlees te rotten op de plantages. Dat wordt gewoon niet gebruikt. Dat is eigenlijk zonde, want het is een zeer lekker product. Wij hebben dus een vulling gemaakt voor onze praline op basis van het vruchtvlees dat normaal gezien weggegooid wordt. Op die manier hebben we minder afval en hebben de cacaoboeren meer inkomsten, omdat ze meer kunnen verkopen van die cacaovrucht."

Vandenbulcke

De internationale jury vindt de "Cabosse" innovatief, duurzaam én lekker.
Twee jaar geleden won chocolatier Vandenbulcke al eens een zilveren medaille op de beurs in Keulen. "De gouden medaille geeft aan dat wij als authentieke, familiale chocolatier inzetten op innovatie en kwaliteit. Dit is een bekroning voor het dagelijkse harde werk van het volledige team”, zegt Nicolas Degryse.

Meest gelezen