De nieuwe wimpels bevatten het gele basislogo en allerlei kleuren en vormen die verwijzen naar de betrokken stadsdiensten en gebouwen. © Stad Bilzen

Bilzen kiest voor strakker logo

Bilzen heeft een nieuw logo. De nieuwe huisstijl bestaat uit diverse vormen ontleend aan markante gebouwen in de gemeente.

De stad Bilzen pakt uit met een opgefriste huisstijl. “Met het oog op een eventuele fusie met Hoeselt hebben we bewust geen gigantische ommezwaai gemaakt. Voor het algemene logo werd gekozen voor het gekende gele vierkant - strak zonder de vroegere tierelantijntjes - en het opschrift ‘bilzen’. In onze magazines en grafische communicatie zal gebruikgemaakt worden van tal van symbolen, van bogen tot cirkels en driehoeken. Allemaal figuren die hun oorsprong vinden in de stad en haar gebouwen. Op die manier kan er creatief omgesprongen worden met de nieuwe huisstijl zowel in online berichten als op drukwerk”, stelt schepen van Communicatie Peter Thijs (Trots op Bilzen). 

Het nieuwe basislogo is strak.  © Stad Bilzen

Vlaggenmasten

Schepen Thijs: “Onze diensten beschikken elk over een eigen kleurenpakket met aangepaste lettertypes, kleuren en vormen voor een strakke vormgeving vol beleving, volledig passend bij onze prachtige stad. Het nieuwe logo zal ook gaan prijken op onze vlaggen die wapperen langs onze invalswegen en bij diverse gebouwen.” (joge)

Het oude logo: meer tierlantijntjes en een baseline. ©  rr

 
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer