Ze kregen alle drie een geldboete van 8.000 euro opgelegd, al dan niet met uitstel. ©  BELGA

Vrouw krijgt 16 maanden omdat ze drugs binnensmokkelt in gevangenis

As/Zutendaal -

Twee broers uit As krijgen 10 en 30 maanden omdat ze allerlei drugs in hun bezit hadden. Een vriendin die op bezoek kwam in de gevangenis, probeerde hasj binnen te smokkelen en kreeg 16 maanden cel.

Shauni Deferm

Op 16 maart 2021 wilde de politie een huiszoeking doen in de woning in As nadat ze informatie kregen doorgespeeld over een mogelijke cannabisplantage. Er was niemand aanwezig, maar de inspecteurs zagen vanop straat wel teeltaarde en bloempotten staan. Ze stelden vast dat enkele ramen waren afgeplakt.  

Op 27 april vielen ze uiteindelijk wel met succes binnen. “In de kelder lag natte speed, hasj, cocaïne en materialen die dienst konden doen voor de teelt van cannabis, denk maar aan afzuigingsystemen en koolstoffilters”, aldus de procureur. De broers zelf beweerden dat de aangetroffen kweektent louter dienden om aardappelen en tomaten te kweken. Van de rest zouden ze niets afweten.

Drugs binnensmokkelen

Een van de broers kwam tijdens zijn verblijf in de gevangenis opnieuw in het vizier van de politie. Hij zou dealen vanuit zijn cel. “Hij had amper één bezoeker, een vrouw uit Zutendaal die ook gekend was in het drugsmilieu”, zo gaf de aanklager meer uitleg. “Toen ze op 10 juni in de gevangenis aankwam, werd ze gearresteerd en gefouilleerd. Tijdens de naaktfouille vonden we een ballon met een hoeveelheid drugs in.” Later bekende de vrouw dat ze drugs binnensmokkelde en sinds een jaar een relatie had met een van de broers.

De twee broers kregen celstraffen van 10 maanden met uitstel en 30 maanden effectief cel. Voor de vrouw wordt een gevangenisstraf van 16 maanden met uitstel onder voorwaarden opgelegd. Ze werden elk ook veroordeeld tot een geldboete van 8.000 euro, al dan niet deels met uitstel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer