Opgelicht voor 8.500 euro: ‘aapje’ wel betaald, uiteraard nooit geleverd

© PTB

Een inwoner uit de Oost-Vlaamse politiezone Wetteren/Laarne/Wichelen is het slachtoffer geworden van internetoplichting. De persoon was geïnteresseerd in een ‘klein aapje’ dat voor amper 250 euro online te koop werd aangeboden. Het diertje werd nooit geleverd, maar het slachtoffer is wel een smak geld kwijt.

CMA

Het slachtoffer zocht online naar een klein aapje om te kopen, en kwam uiteindelijk bij een malafide ‘verkoper’ terecht. Het diertje zou maar 250 euro moeten kosten. Verkopen en slachtoffer communiceerden in het Nederlands via messenger, en het slachtoffer stortte de gevraagde 250 euro.

8.475 euro kwijt

Maar ook de “verzekeringen, vaccins, chip en de nodigde documenten etc.” dienden betaald te worden. Het slachtoffer werd ook bedreigd indien de bedragen niet overgemaakt zouden worden. Uiteindelijk werd via Western Union 8.475 euro overgeschreven op de rekening van de oplichters. Het aapje werd uiteraard nooit geleverd.

De politie van de zone Wetteren/Laarne/Wichelen waarschuwt nogmaals op te letten met dergelijke online aanbiedingen. Ook het feit dat er via Western Union betaald moet worden, is volgens de politie een “indicatie dat het om oplichting gaat”.

“Bezint eer ge begint”, besluit de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen