© Hans Otten

Bewoner (65) overleden na brand in studio in Geel, ook dodelijk slachtoffer in Mol

Geel -

Een kleine brand in een studio op het Sint-Dimpnaplein in Geel kende maandagavond een tragische afloop. De 65-jarige bewoner overleed kort nadat hij uit de studio was gered, vermoedelijk ten gevolge van de vele rook. Ook in Mol was er maandagavond een brand die het leven kostte aan een bewoner.

Hans Otten

LEES OOK. Bewoner overleden na brand in villa in Mol, luxewagen helemaal uitgebrand

Het waren passanten en bewoners van een appartementsgebouw op de hoek van het Sint-Dimpnaplein en De Billemontstraat in Geel die maandag rond 20.30u opmerkten hoe rook uit de flat op de derde verdieping opsteeg. Bij aankomst van de brandweer bleek de studio volledig vol te hangen met een dichte rook. De spuitgasten moesten wel een kleine vuurhaard blussen, maar dat was heel snel onder controle.

In de studio troffen ze het lichaam van de bewoner aan. Hij was buiten bewustzijn, maar leefde op dat moment nog. Maar even later verslechterde zijn toestand zienderogen en moesten de hulpdiensten het slachtoffer reanimeren. Ondanks verschillende pogingen is hen dat niet meer gelukt. De alleenstaande 65-jarige man overleed ter plaatse.

Het slachtoffer werd ter plaatse gereanimeerd, maar hij heeft het niet gehaald. © Hans Otten

Oorzaak niet bekend

De oorzaak van de brand is niet duidelijk. De pompiers konden wel de plek van de vuurhaard bepalen, maar niet zeggen wat er precies gebrand had. Het parket kwam maandag nog ter plaatse om dat uit te zoeken.

Het slachtoffer is vermoedelijk aan rookintoxicatie overleden. De andere studiobewoners moesten tijdens de blus- en reddingsoperatie hun woonst tijdelijk verlaten. Volgens hen leefde hun buur een teruggetrokken leven en hadden ze geen contact met hem. Na twee uur mochten zij zelf naar hun studio terugkeren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen