Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © ThinkStock

ONZE OPINIE. Wil je het vertrouwen verbeteren, dan moet er nu beleid komen over wat gezinnen in hun dagelijks leven raakt

'Liever nog 1 à 2 weken debat over een goed akkoord dan een slecht overhaast akkoord.' Ziedaar de dooddoener om het uitblijven van een deal over de energieprijzen te verdedigen onder het mom van goed bestuur. Beste Georges Gilkinet (Ecolo), uiteraard is een goed akkoord boven een slecht te verkiezen. Maar intussen discussieert de regering al drie weken. De energieprijzen swingen al maanden de pan uit. Het zou vorig najaar koelen na een beetje blazen, zo dacht men. Overhaast?

10 reacties

  • marc rooms

    2 jaar geleden
    Vivaldi was al niet de regering van de keuze van de Vlaamse Kiezer, mijn wantrouwen hebben ze niet beschaamd. Om niet in detail te treden, ze schitterden in onbekwaamheid, in corruptie en leugens. Hopenlijk is de Vlaming en de Waal niet kort van geheugen en blijft dit hangen tot 2024.
  • Jacqueline Hofman

    2 jaar geleden
    Waarom moet stookolie meer worden belast? De BTW is al jaren 21% onveranderlijk en voor 1000 liter betaal ik nu het dubbele van 3 jaar geleden.
  • Wesley Kenis

    2 jaar geleden
    Waarom hebben we al die ministers nodig, vdb en decroo samen met tonneke weten toch alles beter.
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Mijn energiefactuur zal toch 5% dalen, heb ik al uitgerekend. En die financiële aderlating door onze onaantastbare energiebelastingen is groot genoeg om dat niet meer te vergeten tot aan de volgende verkiezingen. Als vrijheidslievende liberaal en duurzaam zo groen mogelijk levende burger hoop ik dat Groen en OVLD dan onder de 5% kiesdrempel duiken.
  • Gino Sinnesael

    2 jaar geleden
    Vertrouwen moet men verdienen. Reeds jaren horen de gepensioneerden dat de solidariteitsbijdrage uit de jaren 90 gaat afgeschaft worden. Loze woorden. Wie gelooft deze partijtjes nog? Dank, Vivaldi, om de gepensioneerden steeds te 'vergeten'!