©  Instagram

Kim Meylemans toch naar Winterspelen na negatieve test in quarantainehotel in Peking? “Licht aan het einde van de tunnel”

De laatste coronatest bij Kim Meylemans heeft een negatief resultaat opgeleverd. Dat heeft de skeletoni, die in een quarantainehotel van de Olympische Winterspelen in Peking verblijft, dinsdag op Instagram bekendgemaakt. Zo wordt de hoop op deelname aan de Spelen toch weer een beetje groter.

Bron: BELGA

LEES OOK.Kim Meylemans test vlak voor de Winterspelen positief op corona en zit in quarantainehotel in Peking: “Opnieuw door de hel”

Meylemans, vier jaar geleden 14e op de Spelen in Pyeongchang, moest naar eigen zeggen 20 uur wachten om het resultaat te kennen. “Ik verblijf nog in quarantaine, maar er is licht aan het einde van de tunnel.” Op een filmpje is te zien dat Meylemans in haar kamer beschikt over enkele fitnesstoestellen om haar conditie te onderhouden.

Bij aankomst in Peking leverde Meylemans zondag een positieve test af, gevolgd door een negatieve test en een onduidelijke derde test, die als positief wordt beschouwd. Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) hoopt dat ze nog kan deelnemen aan de Winterspelen en heeft een formeel verzoek ingediend bij het Medical Expert Panel van het Organisatiecomité. Dat is een commissie van 20 personen die bestaat uit experten van de Chinese regering en internationale wetenschappers. Zij zullen bepalen hoe lang onze landgenote nog in quarantaine zal moeten blijven. De nieuwe negatieve test van Meylemans kan alvast een extra argument zijn om haar snel uit quarantaine te halen.

“PCR-tests héél gevoelig voor eerdere besmettingen”

De 25-jarige Limburgse geraakte immers rond Nieuwjaar al besmet met de omikronvariant van het coronavirus en allicht zijn het nog virusresten van die besmetting die Meylemans positief deden testen. “Het is een bekend probleem dat bij PCR-tests soms opduikt”, vertelt microbioloog Bruno Verhasselt (‘UZ Gent). “Die test zijn héél gevoelig, waardoor we soms maanden na een infectie nog resten kunnen opsporen. Vandaar dat wie met corona besmet is na een twaalftal dagen een herstelcertificaat ontvangt. Het is een bewijs om aan te geven dat je de ziekte heb doorgemaakt en dat testen kort nadien niet zinvol is, net vanwege die mogelijke virusresten.” Hopelijk denkt het olympische Medical Expert Panel er ook zo over en mag Meylemans binnenkort beschikken.

De vier runs in het skeleton bij de vrouwen zijn voorzien op 11 en 12 februari. Volgende week maandag gaan de officiële trainingen van start. Maar er werden nog twee extra trainingsmomenten toegekend. Die vinden morgen/woensdag plaats, hoogstwaarschijnlijk zonder Meylemans.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op haar Instagram gaf Meylemans nog een (korte!) rondleiding in haar kleine hotelkamer waar ze zich dus zo goed al mogelijk probeert klaar te houden:

 ©  Instagram

 ©  Instagram

 ©  Instagram

 ©  Instagram

 ©  Instagram

 ©  Instagram

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Olympische Spelen