Premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld). © Photo News

OVERZICHT. Deze maatregelen neemt de regering om hoge energiefactuur te compenseren

De federale regering heeft een aantal maatregelen genomen om de hoge energieprijzen te counteren. Door de maatregelen zullen gezinnen hun factuur op vier maanden tijd met zo’n 165 euro zien verlichten. Daarnaast komt er ook een kleine taxshift. “We hebben gisteravond een aantal beslissingen genomen die de koopkracht van mensen moet beschermen”, aldus premier Alexander De Croo (Open Vld) op de persconferentie over het akkoord. Een overzicht van wat werd beslist.

374 reacties

  • Jan Vannuffelen

    2 jaar geleden
    Waw, wat ben ik enorm blij met dit niemandalletje, ik kan mijn levensstandaard hiermee geweldig opkrikken. Ik kan de aquariumverwarming van mijn vissen zelfs terug opzetten.
  • Marko Decandt

    2 jaar geleden
    Ik verschiet wel van hoeveel sommige mensen betalen per maand aan hun gas en elektriciteit, zelf voor die prijsontploffing. Onlangs hoorde ik zelf van familie dat zij 400€ per maand betalen. Ik denk dat veel mensen eens dringend werk moeten maken van hun huis deftig te isoleren, want mijn huis is goed geïsoleerd en ik betaal amper 67€ per maand voor gas EN elektriciteit. Ik snap dus soms echt niet hoe dat kan. Ga op zoek naar energieverslinders zou ik zeggen
  • Denise Topalov

    2 jaar geleden
    Beste regering... Ik verdien 200 euro meer dan het minimum inkomen ,dit bedraagt 1700euro met voltijds job vroege/late als heftruck/reachtruckshauffeur. Om op het werk te geraken kost al 200 aan naft ,200 om die auto af te betalen , 250 om te eten.150 gasverbruik en momenteel is het 15graden binnen,50 electric, 40 all in abonnement enkel telefoon, dit is 1100nog overschiet... als ik dan op de huizenmarkt wil huren ben ik 700kwijt =400 over dan komt aan het einde van het jaar de belastingsbrief
  • Eddy vandeweyer

    2 jaar geleden
    hallo hallo, en de gepensioneerde, wij zijn ook ex werknemers die gepresteerd hebben voor ons pensioen, maandelijks gaat er bij ons ook 1/5 van ons bruto pensioen af, hallo hallo jullie zijn ons precies wederom vergeten, hallo hallo.
  • daniel van acker

    2 jaar geleden
    Zou graag prijsvergelijking zien met de omliggende landen..fr nl duitsl lux