Archieffoto Tomorrowland 2019
www.fotodp.be

Ook van 15 tot 17 juli al Tomorrowland, data 3 weekends zijn nu bekend, er komen extra tickets in verkoop

Van 15 tot 17 juli vindt het eerste van 3 Tomorrowland-weekends plaats. Dat heeft de organisatie van het dancefestival in Boom zopas bekendgemaakt. Eind vorig jaar raakte bekend dat Tomorrowland dit jaar uitzonderlijk 3 in plaats van 2 weekends mag organiseren. 

De 16e editie van Tomorrowland staat in het teken van het thema "The reflection of love". Tomorrowland kreeg van de provincie Antwerpen de toestemming om uitzonderlijk 3 weekends te organiseren en vindt dit jaar, als alles goed gaat, plaats van 15 tot 17 juli, 22 tot 24 juli en 29 tot 31 juli. De affiche voor de 3 festivalweekends wordt binnenkort bekendgemaakt. 

Alle tickets die aangekocht zijn voor de editie van 2020 zijn overgezet naar Tomorrowland 2022 (naar de oorspronkelijke weekends: 22-24 en 29-31 juli). In de zomers van 2020 en 2021 kon het dancefestival als gevolg van de coronacrisis niet plaatsvinden. Doordat er nu een extra derde weekend ingepland wordt, zullen er ook nog nieuwe tickets verkocht kunnen worden.  

De organisatie van Tomorrowland benadrukte eerder al dat het extra weekend nodig is om de verloren inkomsten van twee zomers zonder festival enigszins te compenseren en dat het derde weekend éénmalig is.  Op 19 maart start ook Tomorrowland Winter in de Franse Alpen. Daar worden 18.000 festivalgangers verwacht.  Vorige week kondigden Tomorrowland en Rock Werchter nog aan dat ze eind mei samen ook een nieuw festival organiseren: CORE Festival. 

Er komen deze zomer wel ook enkele maatregelen om de overlast voor de buurt rond het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom te verminderen.  Zo zal Tomorrowland zelf geen eigen helikopters meer inzetten en wordt het sluitingsuur van het welkomstfeest op camping Dreamville vervroegd naar middernacht. 

Pre-registreren voor de ticketverkoop kan vanaf morgen om 15 uur. Op 11 februari is er de buurtverkoop en op zaterdag 19 februari is er een voorverkoop exclusief voor Belgen voor het weekend van 15 tot 17 juli, een week later is er de wereldwijde ticketverkoop.  

Meest gelezen