Remco Evenepoel.
Volledig scherm
Remco Evenepoel. © BELGA

Rijpere Remco Evenepoel wil in Spanje vooral een goed gevoel opdoen: “Ga niet panikeren als ik niet win”

WielrennenRemco Evenepoel opent woensdag zíjn 2022 in de Ronde van Valencia (2-6 februari). Op de twee aankomsten bergop — de openingsrit en de derde etappe mét een onverharde klim — wil de 22-jarige renner van Quick.Step-Alpha Vinyl meestrijden om de dagzege. En zijn doel voor het hele jaar: niet altijd reageren wanneer iets niet loopt naar wens. “Ik probeer kalmer te blijven.” 

6 reacties

  • Jan Van Rompaey

    2 jaar geleden
    Spreken met zijn benen is zijn enige optie.
  • Jonah Kemps

    2 jaar geleden
    Wat heeft Van Aert hier weer mee te maken… ik hoop voor Remco dat hij inderdaad effectief rustiger gaat zijn als het tegenzit want op den duur gaat hij een reputatie krijgen die niet positief is. Ik hoop dat hij dit jaar een stap voorwaarts gaat zetten in het rondewerk maar de tireno winnen is uitgesloten als pogacar start.
  • Patrick Dillen

    2 jaar geleden
    kalm blijven en niet reageren.............. SUPER en daarbij vertellen welke ritje je wilt winnen................
  • Jef Lois

    2 jaar geleden
    Hij heeft voor een koers altijd een goede uitleg ,tijdens is iets anders. Is dat dezelfde die tweemaal tegen zijn eigen landen ploeg reed?
  • Marika Peeters

    2 jaar geleden
    Na zijn fysieke perikelen en een volledige revalidatie hierin, zal '22 het jaar van de waarheid voor Remco worden, en hoop ik voor hem dat hij alle criticasters de mond kan snoeren. Al was het maar als payback mbt het WK '21, waarna hij veel bagger over zich kreeg, terwijl zijn acties uitgelokt waren door een manipulerende WvA, die de aanstichter van het complot tegen Remco was.