Bommelding voor voormalig TVL-gebouw. © TV Limburg

Voormalig gebouw van TVL in Hasselt ontruimd na bommelding via mail

Hasselt -

Op de Via Media in Hasselt is dinsdagmiddag het voormalige gebouw van TV Limburg ontruimd na een bommelding. Nadat een explosievenhond het gebouw had doorzocht en niets had gevonden, konden de vijftien werknemers terug naar binnen.

In het gebouw, dat langs de Kinepolis ligt, zitten een aantal bedrijven. “De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst liet ons rond 15 uur weten dat er in de loop van dinsdagmiddag een dreiging met explosieven was binnengekomen”, zegt Dorien Baens van de politie LRH. “Het ging om een gebouw aan de Via Media. We zijn meteen ter plaatse gegaan. We namen het zekere voor het onzekere en hebben het gebouw ontruimd. Ongeveer vijftien mensen gingen naar buiten. Een explosievenhond kwam ter plaatse om het terrein te sweepen. Na anderhalf uur werd de site veilig bevonden en kon iedereen opnieuw aan het werk.”

Mail

De zaakvoerder van het getroffen bedrijf kreeg de bommelding binnen via mail. “Er stond in correct Nederlands dat er explosieven aan ons bedrijfsgebouw waren geplaatst. Voor 13 uur moest ik 25.000 dollar aan Bitcoins betalen of het zou de lucht in vliegen. Het straffe is dat ik de mail van weblowupimmediatelycallthepoli@gmail.com pas om 13.10 uur geopend heb. ‘Wat moet ik hier nu mee’, was mijn eerste gedachte.”

De gedupeerde stuurde de mail door naar safeonweb.be en naar het politiekantoor in Bilzen. “Ik ging er wel van uit dat het niets zou zijn, maar stel je voor dat het toch iets was. Dan zou ik het mezelf nooit vergeven als ik het niet gemeld had. De politie wou evenmin risico nemen en heeft fantastisch werk geleverd. Heel het terrein is gesweept. Al bij al hebben wij er weinig last van gehad, maar het is ook jammer voor de andere bedrijven die in hetzelfde gebouw zitten. Wat ik er in de toekomst mee ga doen? Goede vraag. Wat moet je doen als er dreigementen in staan? Wat moet je nog serieus nemen? Welke risico’s kan je nog nemen? Ik weet het niet.” geho/siol

 ©  Serge Minten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer