Leerlingen van de Chinese school gingen samen creatief aan de slag voor het jaar van de Tijger. ©  rr

Chinese school van Antwerpen zet jaar van de Tijger creatief in met traditionele knutselwerkjes

Antwerpen -

Het jaar van de os is officieel voorbij. Volgens de Chinese kalender begint vanaf vandaag het jaar van de Tijger. Ook de leerlingen van de Chinese school van Antwerpen gingen creatief aan de slag om coronaproof de Chinese cultuur in de kijker te zetten en de start van het Lentefestival te vieren.

sdb

Vanaf 1 februari 2022 vindt het Chinees Nieuwjaar of Lentefestival plaats. Het is een feest dat vijftien dagen lang wordt gevierd, waarbij honderden miljoenen Aziaten naar hun familie trekken om samen het jaar van de Tijger goed in te zetten. De tijger, het derde dier in de twaalfjarige cyclus van de Chinese dierenriem, symboliseert kracht, moed, waardigheid en bescherming.

Ook in de Chinese school van Antwerpen konden festiviteiten niet ontbreken. Meestal krijgen de kinderen tussen 5 en 18 jaar Chinese taallessen op woensdagnamiddag of in het weekend, maar afgelopen les konden de leerlingen ook creatief aan de slag gaan met de Chinese cultuur. De leerlingen maakten traditionele knutselwerken die het jaar van de tijger uitstralen en geluk, voorspoed en traditie uitbeelden. Zo schilderden ze deurposters met het Chinese karakter geluk op (Fu) en knipten ze papier in de vorm van het karakter lente (Chun).

LEES OOK. Aanloop naar Chinees Nieuwjaar in Antwerpen ingezet: expo ‘Legends of Liondance’ opent deuren in Permeke

Leerlingen knippen een 3D-vorm uit van het Chinese karakter voor lente. ©  rr

Traditionele Chinese deurposters brengen voorspoed en geluk. ©  rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER