Een verpleegster maakt zich klaar om een coronapatiënt te behandelen in een ziekenhuis in het Canadese Toronto.
Volledig scherm
Een verpleegster maakt zich klaar om een coronapatiënt te behandelen in een ziekenhuis in het Canadese Toronto. © AP

WHO: “Voorbarig om overwinning op Covid af te kondigen”

Het is voor eender welk land voorbarig om zich over te geven aan Covid of de overwinning op corona af te kondigen, zo heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dinsdag gewaarschuwd. Topman Tedros Adhanom Ghebreyesus is bezorgd over het "narratief in sommige landen" dat het voorkomen van overdracht en besmettingen niet langer mogelijk is.

14 reacties

  • Martine Tresinie

    2 jaar geleden
    Covid zal altijd onder de éne of andere vorm blijven bestaan,hier moet je mee leven.Iedereen die wil kan zich op alle voorhanden manieren optimaal beschermen.Stop met de economie kapot te maken,de volgende generatie met een hoge financiële last achter te laten,zij zijn degenen die ervoor gaan opdraaien jaren lang,begin terug te leven,of sluit jezelf op,deze keuze moet iedereen kunnen maken.
  • Hilde Vanlerberghe

    2 jaar geleden
    We moeten er gewoon mee leren leven en gooi dus alles terug open het is de enigste manier om er het snelst vanaf te zijn. Trouwens de WHO zegt veel maar doen is een ander feit
  • Evan De Jongh

    2 jaar geleden
    Stel we doen als Denemarken, morgen alles los, geen coronamaatregelen meer, en tegen de winter iedereen terug van verlof en een andere variant, hoe denk je mensen nog gemotiveerd krijgen om een mondmasker te dragen of afstand te houden. 1,5 meter betekent nu al bij velen 1,5cm afstand. Beetje bij beetje versoepelen werkt ook, is niet altijd alles of niks. En peesontsteking kan je als niet gevaccinneerde ook krijgen dus heeft niks met vaccin te maken, misschien heeft het u hersencellen aangetast
  • Walter Lippens

    2 jaar geleden
    Het zal nog minstens 5 jaar duren vooraleer het normale leven kan hervat worden.
  • Filip Soens

    2 jaar geleden
    Bij de WHO zijn ze heel bedreven in het verspreiden van tegenstrijdige berichten. Ze spreken daar elkaar constant tegen. Want een goeie organisatie moet dat zijn .