.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Photo News

ONZE OPINIE. Never waste a good crisis? Die kans greep de federale regering niet

Eureka! Eindelijk een energieakkoord! Wie dacht dat weken onderhandelen zou leiden tot een ingenieuze ingreep in onze energiefactuur, is eraan voor de moeite. Het is een hutsepot à la Belge geworden. Een premie? Check. Een btw-verlaging? Check. Het sociaal tarief verlengen? Check. Voor elke partij wat wils. Die kakofonie brengt opnieuw harmonie binnen Vivaldi, maar dat wil niet zeggen dat je geen valse noten hoort.

145 reacties

  • jean luc jorissen

    2 jaar geleden
    Terug naar 1 regering juist zoals in alle landen ofwel kapt men de boel in twee Vlaams en Waals en doe Brussel dan maar cadeau aan de walen, mogen ze van mijn part gratis hebben.En geen 5 regeringen de beslissingen zullen een pak vlotter verlopen. Dan begin je pas te besparen.
  • Jef Denijs

    2 jaar geleden
    Never waste a good crisis ? Inderdaad, we weten nu voor wie we nooit meer hoeven te stemmen.
  • Frank Hageman

    2 jaar geleden
    We worden niet telkens beetgenomen maar letterlijk en figuurlijk belogen en bedrogen
  • PASCAL HERMANS

    2 jaar geleden
    Beschamend hoe men de burger behandeld ! maar zelf uit de staatskas miljoenen euro's uithalen voor partij financiering kan iemand mij uitleggen waar dit voor nodig is ? Ik was gisterenavond beschaamd in de plaats van de Eerste minister als ik hem in het journaal bezig hoorde , heeft bijna alle terechte vragen van de nieuwsanker ontweken en naast de kwestie geantwoord .
  • gilberte Vergaelen

    2 jaar geleden
    De Senaat bestaat nog steeds. Ze gingen dit jaren geleden afschaffen. De vriendin van Somers heeft nog steeds een riante wedde. En dan voor een klein land dan België, (België bestaat immers niet) een gans leger ministers en hun gevolg. Neem een voorbeeld aan Frankrijk en Nederland, een twintigtal ministers en die 2 landen zijn veel groter dan België. Zakkenvullers!