Themabeelden: bij de huiszoekingen worden onder meer ook hoeveelheden MDMA-drugs en cannabis aangetroffen. 

Ook huiszoekingen in Antwerpen in operatie tegen grootschalige drugshandel: vijf aanhoudingen

Bij 17 huiszoekingen verspreid over het hele land werden afgelopen donderdag en vrijdag negen personen opgepakt. Ook in Antwerpen vonden er huiszoekingen plaats. De opgepakte personen worden ervan verdacht dat ze de voorbije maanden xtc, cannabis, cocaïne, speed en MDMA zouden geleverd hebben aan grote afnemers in de omgeving van Leuven en in het Leuvense uitgaansmilieu.

Bron: BELGA

De actie werd gecoördineerd door federale gerechtelijke politie (FGP) van Leuven. De verdachten zijn zeven mannen en twee vrouwen tussen de 24 en 53 jaar oud. Vijf van hen werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst, en één verdachte werd vrijgelaten onder voorwaarden. 

De vijf verdachten die onder aanhoudingsbevel waren geplaatst, zijn dinsdag voor de raadkamer verschenen. Voor één van hen werd de behandeling van het dossier met een week uitgesteld, de andere vier zagen hun voorlopige hechtenis verlengd worden met een maand.

De huiszoekingen vonden plaats in Leuven, Aarschot, Sint-Gillis-Waas, Herent, Bekkevoort, Haacht, Lubbeek, Bierbeek, Ledegem, Antwerpen, en Forzée, en bij de operatie kreeg de Leuvense FGP versterking van verschillende Leuvense politiezones en steundiensten van de federale politie. Twee huiszoekingen werden uitgevoerd met de bijstand van speciale eenheden. Verder werden een politiehelikopter en drugshonden ingezet om steun te geven aan de speurders. 

De politie nam een longriflegeweer, een geldtelmachine, ruim 17.000 euro cash, horloges, merkkledij, diverse smartphones, cannabis, plastic zakken met MDMA-lolly’s, en andere goederen in beslag. Er werden ook acht voertuigen in beslag genomen. Op twee adressen werd bovendien materiaal voor het runnen van een cannabisplantage aangetroffen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER