Dashcambeelden tonen hoe bestuurder 11 schoten lost vanuit rijdende wagen bij extreem geval van verkeersagressie

Een Amerikaanse man staat terecht voor een zeer zwaar geval van verkeersagressie, waarbij meerdere geweerschoten werden gelost. De advocaat van de beklaagde kwam tijdens de rechtszaak met een nieuw element op de proppen: een dashcamvideo die het voorval laat zien vanuit de wagen van de schutter. Maar of dat zijn zaak vooruit helpt, is nog maar de vraag.

joro
Bron: local10.com

De feiten speelden zich af op 21 juni 2021 op een snelweg in Miami in de Amerikaanse staat Florida. Het begon bij een bruusk manoeuvre van een van de twee bestuurders en eindigde in twee met kogels doorboorde voertuigen.

Een van de twee betrokkenen, Eric Popper (30), staat nu terecht voor de feiten. Zijn advocaat stelt echter dat zijn cliënt handelde uit zelfverdediging en om die bewering te staven kwam hij met dashcambeelden aandraven die het voorval toont vanuit de wagen van zijn cliënt.

Daaruit valt af te leiden dat Popper een andere bestuurder de pas afsnijdt. Die tikt vervolgens de achterbumper van de Toyota van Popper aan, waarna we Popper naar zijn handvuurwapen zien grijpen. Op het moment dat de andere wagen naast hem komt rijden opent de beklaagde het vuur en lost hij maar liefst elf schoten.

Volgens de advocaat valt duidelijk uit de beelden af te leiden dat de andere bestuurder eerst het vuur op Popper opent. Die versie wordt tegengesproken door agenten die bij het onderzoek betrokken wij waren en die stellen dat de andere bestuurder geen vuurwapen in de hand had, maar een fles water die hij naar Popper’s wagen gooide.

Eric Popper riskeert nu een gevangenisstraf van 15 jaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER