Tinne Van der Straeten (Groen), Alexander De Croo (Open Vld), Pierre-Yves Dermagne (PS) en Vincent Van Peteghem (CD&V) .
Volledig scherm
PREMIUM
Tinne Van der Straeten (Groen), Alexander De Croo (Open Vld), Pierre-Yves Dermagne (PS) en Vincent Van Peteghem (CD&V) . © Photo News


RECONSTRUCTIE. Zo kwam regering tot mengelmoes van voorstellen: “Egokwestie stond duurzame hervorming in de weg”

Na 3 weken van opbod en ideeën heeft de regering dan toch een akkoord bereikt waarmee ze de ontsporende energiefactuur verlaagt: een mengelmoes van een tijdelijke btw-verlaging op elektriciteit, met daarbovenop een “verwarmingscheque” van 100 euro om ook iets te doen voor wie op gas of stookolie verwarmt. Een compromis dat voor iedereen verdedigbaar is. “Maar een duurzame hervorming sneuvelde omwille van een egokwestie”, beweren sommigen.

161 reacties

  • christine d’homme

    2 jaar geleden
    De partijen met de meeste stemmen vormen de regering, met of tegen hun goesting want het volk heeft gekozen ! Het moet gedaan zijn met de coalitievorming van de verliezers, deze regering is niet de stem van het volk.
  • Gerard Braeckmans

    2 jaar geleden
    Idd, hun ego primeert en dan de burger.
  • Maurice Van der Leene

    2 jaar geleden
    Wat ik zo smerig vind dat deze mensen het hoog in hun bol hebben ze denken echt dat zij de Elite zijn het tegendeel is waar maar deze beseffen echt niet dat hun veel te dure lonen betaald worden door hun belasting betalers die ze toch maar steeds in de zak weten te zetten echt waar ik moet echt kotsen van onze regeringen 9/10 van deze regering is echt onbekwaam! Ik stel mij steeds de vraag moet men examens afleggen om politieker te worden? Of kan men daar zo maar politieker worden?
  • Bjorn Azou

    2 jaar geleden
    Vraag mij af hoeveel er hier zullen gaan betogen op 27/02 in Brussel
  • Yvan Lissens

    2 jaar geleden
    Omdat Wallonië meer verwarmt met kolen en mazout werd er geen btw-verlaging doorgevoerd op gas. De Vlamingen mogen dus weer opdraaien voor het communautair getouwtrek.