Viroloog Steven Van Gucht
Volledig scherm
PREMIUM
Viroloog Steven Van Gucht © BELGA

Omikrongolf is over piek heen: wanneer schakelen we van code rood naar oranje en komen er dus versoepelingen?

De coronacijfers van gezondheidsinstituut Sciensano zullen er vandaag voor het eerst sinds lang goed uitzien. Eindelijk zal het aantal besmettingen kleiner zijn dan de week voordien. Betekent dit nu dat de coronabarometer snel van code rood naar oranje zal gaan? Mogen we al beginnen dromen van een café zonder sluitingsuur en van een uitbundig dansfeest? Of toch niet? Experten leggen uit.

25 reacties

  • Wouter Beyne

    2 jaar geleden
    @ Dirk Gewoon een oudere bevolking.
  • Jonas Morris

    2 jaar geleden
    Quarantaine 7 dagen cst safe ticket 12 dagen waar trekt dit op eigenlijk .waar zit deze logica na 7 dagen terug werken of school maar na 12 dagen pas weer naar cinema of horeca .snap dit dus niet
  • Dirk Ghijsens

    2 jaar geleden
    Ik vraag me af waarom er verhoudingsgewijs veel meer ziekenhuis opnames zijn in België (zowel in de gewone corona afdelingen als op intensieve) in vergelijking met landen als Nederland of Denemarken. Ik meen toch dat Omikron overal even besmettellijk en ziekmakend is. Ligt het aan de "vlotte" opname politiek van onze ziekenhuizen (kassa kassa) of is onze gezondheidszorg ondermaats en inefficient desondanks onze hoge belastingen en social bijdragen. Een onderzoek is nodig aub!
  • George Verbeek

    2 jaar geleden
    Landen als UK zitten bijna een maand na de piek terwijl Belgie net op de piek zit. Dus een heel ander verhaal. De cijfers zakten 2 percent en zijn op het hoogste niveau ooit, dat is dus nog een extreem ernstige situatie, ziekenhuisopnames stijgen nog steeds en geplande zorg wordt volop uitgesteld.
  • ben Verschuren

    2 jaar geleden
    Niet gevaccineerd en niets gemerkt van Omikron, volgens mij moet je gevaccineerd zijn om er iets van te merken.