©  Geert Van de Velde

Feestje met Soulsister of familievoorstelling: reserveer nu al voor deze optredens

Zin in een feestje met balkanmuziek? In een familievoorstelling over mannen en vrouwen? Of kent Soulsister nog altijd the way to your heart? Dit zijn culturele evenementen waarvoor je best nu al een kaartje koopt.

Theater: Goudmijn stort in

Net als de eigenaar gelauwerd wordt voor allerlei innovaties stort zijn goudmijn in. Dimitri Leue duikt in het circus van een ramp met Warre Borgmans (foto), Alice Reijs, Laura François en Michael Pas. (agr)

Onderland, Leue, op 14/2 De Bogaard Sint-Truiden, op 19/2 cc Leopoldsburg, op 10/3 Muze Heusden-Zolder, op 12/3 cc Lommel, op 19/3 cc Houthalen- Helchteren, op 24/3 cc Lanaken, op 31/3 Achterolmen Maaseik en op 28/4 cc Beringen. Info: www.leue.be

Concert: Feestje in acht talen

L’Chaim is een zevenkoppig internationaal collectief met onder meer Nederlanders en Italianen. Die brengen een stomende mix van klezmer-, balkan- en gipsymuziek, waarbij in maar liefst acht verschillende talen wordt gezongen. Neem het van ons aan: dit is het soort concert dat ongetwijfeld in een groot volksfeest zal eindigen. (agr)

L’Chaim, op 4/3 om 20.15 uur, cc Leopoldsburg. Info: www.ccleopoldsburg.be

Familie: rammelen met stereotypen

Roze is voor meisjes, net zoals pony’s. Blauw is voor jongens, net als auto’s en later overuren. Wat als er roze en blauwe chips zouden bestaan? Ga mee naar een absurd universum waar stevig wordt gerammeld met bestaande stereotypen. Voor een publiek vanaf 5 jaar. (agr)

Gratis chips, Compagnie Barbarie, op 27/3 om 15 uur cc Maasmechelen en op 24/4 om 14 uur ‘t Poorthuis Peer. Info: www.compagniebarbarie.be

Dans: terug naar het primitieve

De Taiwanese Chen-Wei Lee danste in het gezelschap van de legendarische Pina Bausch, maar liet zich ook hier opmerken bij Lisbeth Gruwez. Nu zien we haar met de Hongaarse choreograaf en danser Zoltán Vakulya, ontdaan van alle verhulling en decoratie, teruggrijpend naar het primitieve van de dans. Voor het eerst live te zien in Vlaanderen. (agr)

Together alone, Chen-Wei Lee & Zoltán Vakulya, op 9/3 cc Hasselt. Info: www.ccha.be

Concert: Jan en Paul houden nooit op

Jan Leyers en Paul Michiels zijn al decennia muziekbroers, maar noemden zich gekscherend soulsisters. Daaruit distilleerden ze de bandnaam waarmee ze tot vandaag blijven toeren, want de tournee van hun dertigjarig jubileum, die in 2016 begon, waaiert nog altijd uit. Denkend aan Bob Dylan lijkt het wel een never ending tour. (agr)

Theatertournee Soulsister, op 25/2 cc Beringen en op 8/5 cc Hasselt. Info: www.soulsister.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer