Dit is een PlayStation 5
Volledig scherm
Dit is een PlayStation 5 © AFP

Nog geen einde in zicht voor PlayStation 5-tekort: Sony verwacht 3 miljoen consoles minder te verkopen dan voorspeld

gamesDe chiptekorten blijven de productie van de PlayStation 5 hinderen. Bij de voorstelling van de financiële resultaten voor het kwartaal dat 31 december eindigde, liet fabrikant Sony dat het verwacht minder PS5-consoles te verkopen dan aanvankelijk voorspeld.

3 reacties

  • Wendy Vandereyken

    2 jaar geleden
    De meest gehypete console die je nu nergens kan krijgen. Zo kan de prijs hoog gehouden worden gedurende de ganse levenscyclus van de PS5, en dalen ook de prijzen van de PS4 niet. Een bewuste strategie van Sony !
  • georges friant

    2 jaar geleden
    kan sony, de prijs lekker hoog houden.
  • Johan Buelens

    2 jaar geleden
    Microsoft is in de eerste plaats een Bedrijf, hoewel het eenslimme zet sou lijken om exclusieve releases op X-box uit te brengen gaan ze er enkel zichzelf mee in de voet schieten. Sony heeft een te groot aandeel in de gamesmarkt om te negeren. De miljoenen die Microsoft zou mislopen door grote games als Call of Duty, Elder Scrolls en Fallout niet uit te brengen op PS is geen stabiel businessplan. Microsoft heeft de Console-wars al lang achter zich gelaten. Het draait om geld niets anders.
  1. Miljardenovername van 'Call of Duty'- en 'Candy Crush'-maker Activision-Blizzard door Microsoft kwam op gang na klachten over "cultuur van seksuele intimidatie”
    games

    Miljarden­over­na­me van 'Call of Duty'- en 'Candy Crus­h'-ma­ker Activision-Bliz­zard door Microsoft kwam op gang na klachten over "cultuur van seksuele intimida­tie”

    In de zomer en herfst van 2021 ontplofte de bom bij ontwikkelaar Activision Blizzard, bekend voor games als ‘Call of Duty’, ‘World of Warcraft’ en ‘Candy Crush’. In juli werd het gamebedrijf aangeklaagd door de Amerikaanse staat Californië voor het discrimineren van vrouwen. In november bracht zakenkrant ‘The Wall Street Journal’ naar buiten dat CEO Bobby Kotick op de hoogte was van seksueel misbruik binnen zijn bedrijf. Die problemen maakten de overname van omgerekend 60 miljard euro door softwarebedrijf Microsoft mogelijk, schrijven Amerikaanse media. En opvallend: Kotick krijgt 375 miljoen dollar als de deal afgerond is.
  2. “Amper 15 seconden audio is al genoeg om iemands stem te kopiëren”: hoe gevaarlijk of net handig is de nieuwe ‘stemkloner’ van OpenAI?
    PREMIUM

    “Amper 15 seconden audio is al genoeg om iemands stem te kopiëren”: hoe gevaarlijk of net handig is de nieuwe ‘stemkloner’ van OpenAI?

    Het bedrijf achter het wereldbekende ChatGPT, komt met een nieuwe tool uit ‘de toekomst’. Met Voice Engine zou je binnenkort moeiteloos en razendsnel de stem van je moeder of opa kunnen klonen. “Klinkt misschien onschuldig, maar ook criminelen kunnen hier al binnen enkele maanden mee aan de slag”, waarschuwt HLN-techexpert Kenneth Dée. Hij vertelt wat de gevaren zijn, en hoe jij het wél op een positieve manier kan gebruiken. “Binnen enkele maanden zullen er al slachtoffers zijn.”