Na prijs van diesel bereikt ook die van benzine recordhoogte

 ©  BELGA

Wie benzine tankt, zal zaterdag meer betalen aan de pomp. Dat meldt de federale overheidsdienst Energie woensdag. Voor benzine 98 (E5) gaat het om een nieuw record, benzine 95 (E10) blijft nog onder het recordpeil.

Bron: BELGA

Een liter benzine 95 (E10) kost dan maximaal 1,77 euro, een stijging met 2,5 cent. De maximumprijs voor een liter benzine 98 (E5) dikt 2,4 cent aan tot 1,874 euro. De prijs voor benzine 98 (E10) breekt door het record van 1,85 euro per liter van medio december, blijkt uit de gegevens van Enegia, de vroegere Petroleumfederatie.

De recordprijs voor benzine 95 (E10) was in november tot een nieuw record gestegen (1,797 euro per liter). In 2012 werd wel nog meer betaald voor de ‘gewone’ benzine aan de pomp, maar toen ging het om de oude 95 (E5), die nu niet meer beschikbaar is. Die brandstof bevatte minder biobrandstof.

Vorige week was de dieselprijs voor het eerst boven de kaap van 1,8 euro per liter gestegen. De hogere prijzen zijn het gevolg van de schommelingen van de noteringen van de olieproducten en/of van de biocomponenten in de brandstof op de internationale markten.

Stookolie

Een beetje goed nieuws is er voor wie de woning met stookolie verwarmt. De prijs voor een liter huisbrandolie (50S) bij een bestelling van minimaal 2.000 liter daalt donderdag 0,14 cent tot maximaal 0,8566 euro per liter. Het gaat om de tweede dag op rij dat de stookolieprijs daalt, al blijft de prijs wel zeer hoog. Dinsdag was stookolie nog naar de hoogste prijs sinds september 2013 gestegen.

De hogere prijzen zijn het gevolg van de schommelingen van de noteringen van de olieproducten en/of van de biocomponenten in de brandstof op de internationale markten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen