Verpleegkundigen aan het werk op de afdeling intensieve zorg in het AZ Blasius in Dendermonde.
Volledig scherm
Verpleegkundigen aan het werk op de afdeling intensieve zorg in het AZ Blasius in Dendermonde. © Geert De Rycke

Liefst 50 procent meer langdurig zieken in de zorgsector

“Ik vind het een enorm gevecht mijn kop te moeten leggen. Ik voel schaamte. En zwakte", zo getuigt een verpleegster die met een burn-out thuis zit. Ze is lang niet de enige. Meer zelfs: de ziektecijfers in de zorg lagen vorig jaar liefst 36 procent hoger dan in alle andere sectoren. Vooral het aantal langdurig zieken (afwezigheid van een jaar of langer) piekte met bijna dubbel zoveel afwezigen. 

5 reacties

  • HUS JOZEF

    2 jaar geleden
    Als ge uw werk niet aankunt moet ge ander werk zoeken misschien zijn de ziekenhuizen nog altijd niet gestopt met besparingen kunnen altijd eens vragen aan Beke .
  • Greta Dendas

    2 jaar geleden
    Men zou beter verpleegkundige die op vervroegd pensioen zijn gezet de mogelijkheid moeten geven om te komen helpen…spijtig genoeg financiële beperkingen tot,je 65 jaar
  • Tim Verhaert

    2 jaar geleden
    Dat operaties uitgesteld moeten worden is altijd zo geweest. Alleen werd er vroeger niet zoveel aandacht aan geschonken. Dat de zorg komt plat te liggen verbaasd ook niet. Het liefst zou de regering hebben dat er in heel België maar 10 IC bedden zijn en dat deze niet bezet zijn. Dan kunnen ze nog is goed verder besparen op de zorg ipv te investeren. En dan nog die verplichte spuit heeft er ook niet veel goed bij gedaan. Ken 3 verpleegkundigen die hierdoor gestopt zijn. Veel sterkte idd!
  • Paul Schotte

    2 jaar geleden
    Enkel de ziekenhuizen hebben de middelen gekregen die de overheid beloofd heeft. Echter brengt deze geen soelaas voor het verzorgend personeel die het meeste nodig hebben. Ook het strikte toepassen van de quarantaine maatregelen voor heel het ziekenhuispersoneel zorgt voor extra stress voor diegenen die het werk moeten overnemen. Quarantaine is enkel nodig waar het nodig is. Het grote ziekteverzuim is te wijten aan de overheid, niet aan Omicron.
  • karine Stockx

    2 jaar geleden
    Veel sterkte aan al degene die in de zorg werken