Kim Meylemans in tranen nadat ze in nieuwe quarantaine wordt gedwongen: “Ik weet niet of ik dit nog aankan”

Van de hel naar de hemel en terug naar de hel. Nog voor de echte start van de Winterspelen is het avontuur van de Alkense Kim Meylemans uitgedraaid op een nachtmerrie. Woensdagavond kreeg de 25-jarige skeletoni van de Chinese overheid te horen dat ze na drie negatieve PCR-testen haar quarantainehotel mocht verlaten, maar in plaats van haar naar het olympisch dorp te brengen werd ze totaal onverwacht voor zeven dagen in een nieuwe isolatiekamer opgesloten. “Ik ben niet zeker of ik deze Olympische Spelen nog aankan.”

Maarten Delvaux in Peking

LEES OOK. Welkom in hotel Staatsgevangenis: onze man getuigt vanop de Winterspelen van Peking

“Het BOIC is verheugd om mee te delen dat Kim Meylemans het quarantaine-hotel mag verlaten en dat ze terug mag keren naar de Olympische cluster in Yanqing.” De schijnbaar verlossende woorden van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité kwamen omstreeks 18u20 Chinese tijd. Enkele uren eerder had Kim Meylemans op Instagram nog een wanhoopskreet de wereld ingestuurd. “Ik ben nu drie keer op een rij negatief getest. En toch word ik niet vrijgelaten. Ik zit nu al 72 uur in isolatie. Ik heb nochtans meer dan bewezen dat ik perfect gezond ben. Ik dacht dat de mentale gezondheid van de atleten een prioriteit was na Tokio 2020?!? Waarschijnlijk zit ik opnieuw een dag vast en daar is absoluut geen reden voor.”

Een expertencommissie van de Chinese overheid en internationale wetenschappers die elk coronageval binnen de beschermde superbubbel van de Olympische Winterspelen apart beoordeelt, kwam woensdagavond echter tot de conclusie dat Meylemans het quarantainehotel mocht verlaten. Logisch. De 25-jarige Limburgse geraakte immers rond Nieuwjaar al besmet met de omikronvariant van het coronavirus en allicht waren het virusresten van die besmetting die Meylemans aanvankelijk positief deden testen op de hypergevoelige Chinese coronatesten. Na ongeveer 78 uur leek de nachtmerrie van Meylemans voorbij.

Onze landgenote stapte in een ambulance, waarvan ze dacht dat die haar naar het olympisch dorp zou brengen. Helaas. “De ambulance reed plots naar een andere faciliteit waar ik nu ben”, vertelt Meylemans in tranen op Instagram. “Ook het Belgisch Olympisch Comité was verrast. Ik moet hier nu opnieuw zeven dagen in isolatie blijven met twee PCR-testen per dag. Ik mag wel in mijn eentje met mijn slee op de piste trainen, maar ik weet niet zeker of ik ooit wel naar het olympisch dorp mag terugkeren. Dit is uiteraard erg hard voor mij. Ik vraag jullie allemaal om mij wat tijd te geven om na te denken wat ik nu ga doen. Ik ben niet zeker of ik nog veertien dagen op de Olympische Spelen aankan zonder iemand te mogen zien.”

Competitie op 11 en 12 februari

Eerder op de dag had Meylemans nog een strijdvaardige video op Instagram gepost waarin te zien was hoe ze zich op haar kleine hotelkamer flink in het zweet werkte met behulp van een hometrainer en gewichten. De vier runs in het skeleton bij de vrouwen zijn voorzien op 11 en 12 februari. Volgende week maandag gaan de officiële trainingen van start. Meylemans is een belangrijke outsider voor een medaille in het skeleton. Vlak voor haar coronabesmetting rond Nieuwjaar stond ze op de derde plaats van de wereldranglijst.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer