©  FC Barcelona

Eindelijk officieel: Barcelona verwelkomt topspits Pierre-Emerick Aubameyang

De transfermarkt is al sinds maandagnacht gesloten, maar Barcelona heeft nu nog toegeslagen. De Catalanen halen Pierre-Emerick Aubameyang (32) transfervrij binnen. Geen verrassing, want dinsdag werd de Gabonese spits al gespot op training bij zijn nieuwe club.

Jonas Withouck
Bron: Belga

LEES OOK.Dilemma voor Xavi: Barcelona-coach moet één van de winteraanwinsten uit Europese selectie laten

Barcelona verwelkomt zijn nieuwste aanwinst met een filmpje op sociale media. “Zijn tijd is gekomen, welkom”, schrijft de club erbij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 32-jarige Aubameyang komt over van Arsenal, waar zijn verbintenis (die nog liep tot 2023) dinsdag in onderling overleg werd ontbonden. Daardoor was de aanvaller een vrije speler. In het contract met Barça is een optie opgenomen om de samenwerking op 30 juni 2023 te beëindigen. De afkoopclausule werd vastgelegd op 100 miljoen euro.

Aubameyang speelde sinds begin 2018 voor de Gunners. Hij was er goed voor 92 doelpunten in 162 wedstrijden. Sinds begin december lag de spits met het Londense bestuur in de clinch en kwam hij niet meer in actie. Vooral zijn loodzware salaris (18 miljoen euro) vormde een struikelblok. Hij scoorde dit seizoen zeven keer in vijftien matchen.

Aubameyang is al de vierde aanwinst voor Barcelona deze winter. Eerder haalde de club Dani Alves, Ferran Torres en Adama Traoré binnen.

LEES OOK.Barcelona legt gesjoemel vorig bestuur bloot: “We wisten dat financiën slecht waren, maar ze blijken desastreus”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer