De 7 favoriete eetadresjes van chef-kok Anne-Sophie Breysem: “Van deze ribbetjes probeer ik al lang het recept te ontfutselen”
Chef-koks zijn na een lange dag koken zeker nog niet uitgekeken op dat lekker eten en tafelen zelf ook maar al te graag eens ergens anders. Waar tafelt een Vlaamse topchef het liefst? En waar halen ze op zondag hun pistolets of frietjes? Elke week geeft één van hen inkijk in het adresboekje vol persoonlijke en smakelijke toppers. Deze week: de suggesties van Anne-Sophie Breysem van restaurant Ansoler in Hasselt. “Door deze uitdagende smaakcombinaties word ik elke keer opnieuw van mijn sokken geblazen.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Snel van die knoflookadem afgeraken? Recente studie bewijst: “Dit zuivelproduct neemt 99 procent van de geur weg”
-
EU verbiedt “ongezonde” aroma’s voor rookworst en barbecuesaus
De Europese Unie gaat een aantal rookaroma’s verbieden die bijvoorbeeld rookworst en barbecuesaus hun karakteristieke smaak geven. De smaakstoffen zijn ongezond, vinden ook de EU-lidstaten. Fabrikanten krijgen wel twee tot vijf jaar de tijd om hun receptuur aan te passen. -
Verrassend: dit is het beste moment om ’s morgens je tanden te poetsen
De ene poetst zijn tanden voor het ontbijt, de andere erna, maar wat is nu eigenlijk de juiste volgorde? En wat als je niét ontbijt? Tandarts Jean-Paul Souffriau van het Verbond der Vlaamse Tandartsen geeft voor eens en altijd het juiste antwoord op de vraag. -
-
PREMIUM
Annelies heeft vorm van ontstekingsreuma en is pijnvrij dankzij plantaardige voeding: kan je de ziekte ‘wegeten’?
-
PREMIUM
Studies tonen antidepressief effect van saffraan: hoe kan je het gebruiken om je beter in je vel te voelen?
Heel wat exotische keukens gebruiken saffraan om gerechten als risotto of biryani hun typische smaak en kleur te geven. Maar ook de traditionele geneeskunde gebruikt het, want extracten van het ‘rode goud’ zouden een verschil maken bij milde tot matige depressies. Hoe groot is dat effect? Hoeveel saffraan moet je dan eten? En zou het een volwaardig alternatief voor antidepressiva kunnen zijn? Professor farmaceutische wetenschappen Dr. Luc Pieters (UAntwerpen) licht toe. “Om een goede werking te garanderen, moet saffraan bepaalde stoffen bevatten.” -
Mijnenergie
Nieuw systeem schakelt toestel van Bosch of Siemens automatisch aan op voordeligste moment: de pro's en contra's in de kijker
Wie over een digitale meter en zonnepanelen beschikt, stemt zijn energieverbruik best af op de momenten dat de zon schijnt. Dat valt evenwel moeilijk te realiseren wanneer je vaak van huis bent. Daarom zorgen toestellenfabrikanten er nu voor dat het was- of droogprogramma automatisch start bij zonneschijn. Mijnenergie.be gaat na welke mogelijkheden die optie biedt. -
PREMIUM
Je immuniteit kan je opkrikken met de juiste voeding: wat eet je best wel en niet? “Het MAC-dieet is ideaal”
-
Waarom je het kookvocht van aardappelen niet mag hergebruiken in sauzen of gerechten
-
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit. -
“Dit ruikt naar een Happy Meal”: McDonald's plaatst reclameborden met typische geur
Grote rode en gele borden duiken op in de straten van het Nederlandse Utrecht en Leiden. Op het eerste gezicht een belabberde reclamecampagne, er staat namelijk nergens tekst of zelfs maar een logo op het paneel, tot voorbijgangers dichterbij komen. Op bovenstaande beelden is te zien hoe vrijwel iedereen het er meteen over eens is: “Ik ruik frietjes.” In de reclameborden zitten ook echte frietjes van McDonald’s. Met deze actie willen ze meer klanten naar hun restaurants lokken, die vaak maar op enkele minuten stappen van de reclameborden liggen. -
Waarom heb je niet veel honger na een intensief sportmoment, maar méér honger de dag erna?